Muse (Grup Band)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Muse
Muse melbourne28012010.jpg
penampilan saka grup band Muse, Big Day Out taun 2010 ning Melbourne, Ostrali. saka tengen maring kiwa: Dominic Howard, Matthew Bellamy, Morgan Nicholls lan Christopher Wolstenholme
Pratélan latar wuri
SakaTeignmouth, Devon, Inggis
GénreAlternative rock,new prog, symphonic rock
space rock
Mangsa akarya1994–saiki
LabèlWarner Bros., Helium 3, Taste, Mushroom, Dangerous
Sana jaringanwww.muse.mu
AnggotaMatthew Bellamy
Christopher Wolstenholme
Dominic Howard

Muse, grup band asal Inggris iki diwangun taun 1994, ing Devon, Inggris.[1] anggotané Muse ya iku Matthew Bellamy (vokalis, gitaris, pianis), Dominic Howard (drummer), lan Chris Wolstenholme (bassis).[1] Sak wisé peluncuran album kang kapapat, Morgan Nicholls sok tampil ing konser Muse dadi keyboardis lan backing vokal.[1]

Band ini nggabungaké berbagai aliran musik, ing antarané aliran klasik, modern, lan latin ing kumpulan lagu-laguné.[1] ing awal metuné, akèh akèh wong-wong kang ana ing indhustri musik Inggris nganggap musik Muse mirib banget karo Radiohead.[1]

Nanging, perusahaan Amérikah Sarékat, Maverick Records ngrealisasikake Muse tampil ing pirang kesempatan ning Amérikah Sarékat, banjur muse dikontrak ing taun 1998.[1] Sak baliké saka Amérika, Taste Media ngintukaké kontrak kanggo Muse ing perusahaan-perusahaan rekaman ing Éropah lan Australia.[1]

Single[2][besut | besut sumber]

Judhul tetembangan kang dinyanyikaké déning grup band Muse [2]:

  • Uno (1999)
  • Cave (1999)
  • Muscle Museum(1999)
  • Muscle Museum (AS) (2000)
  • Sunburn (2000), UK
  • Unintended (2000), Inggris
  • Plug in Baby (2001), Inggris
  • New Born (2001), Inggris
  • Bliss (2001), UK
  • Hyper Music / Feeling Good (2001), Inggris
  • New Born (2001), Inggris
  • Bliss (2001), UK
  • Hyper Music / Feeling Good (2001), Inggris
  • Dead Star/In Your World (2002), Inggris
  • Stockholm Syndrome (2003)
  • Time Is Running Out(2003), Inggris
  • Histeria (2003), Inggris
  • Sing For Absolution (2004), Inggris
  • Apocalypse Please (2004)
  • Butterflies and Hurricanes (2004), Inggris

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Biografi Muse Band dipununduh tanggal 30 Juni 2011
  2. a b [1] dipununduh tanggal 30 Juni 2011