Muhammad Balfas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Balfas
M Balfas Kesusastraan Indonesia Modern dalam Kritik dan Essai 1 (1962) p228.jpg
LairMuhammad Salim Balfas
(1922-12-25)25 Dhésèmber 1922
Jakarta, Indonésia
Pati5 Juni 1975(1975-06-05) (umur 52)
Jakarta, Indonésia
PakaryaPanulis
BasaIndonésia
Warga nagaraIndonesia
Mangsa1940-an–1975
Gènrecarkak, anak

Muhammad Balfas utawa M. Balfas (lair ing Krukut, Jakarta, 25 Dèsèmber 1922 - surud ing Jakarta, 5 Juni 1975) ya iku pujangga Indonésia kang karya-karyané akèh gegayutané karo kauripan ana ing Jakarta.[1] Miturut Jassin lan Rosidi, karya-karyané satemené nggambaraké kaanan uripé dhéwé ing Jakarta minangka wong Betawi.[1] Ing taun 1946-1947 dhèwèké dadi pangarepé kalawarta Masarakat.[2] Pangalaman minangka wartawan akèh mangaribawani karya kapisané, ya iku Lingkaran-Lingkaran Retak.[2] Dhèwèké tau urip ana ing Kuala Lumpur, Malaysia kanggo nyambut gawé.[2] Jalaran ora krasan manèh ing Kuala Lumpur, dhèwèké banjur pindhah menyang Australia.[2] Ing Australia, dhèwèké ngajar ana ing Universitas Sidney awit taun 1967 tekan pungkasan uripé.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Rustapa 1997, k. 230.
  2. a b c d e Rustapa 1997, k. 231.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Rustapa, Anita K. (1997). Antologi Biografi Pengarang Sastra Indonesia 1920-1950. Jakarta: Depeartemen Pendidikan dan Kebudayaan. ISBN 979-459-796-3 Priksa gandra |isbn= (pitulung).