Ajip Rosidi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ajip Rosidi
Rancage3.jpg
PakaryaSastrawan, Sastrawan Sunda, Budayawan, Dosen, Redaktur
BangsaIndonésia
SukuSunda
Warga nagaraIndonésia
GènreCerpen, Puisi, Cerita Anak
SubyèkSastra Indonésia, Sastra Sunda
Bebungah utama
BojoFatimah Wirjadibrata
Anak
  • Nunun Nuki Aminten (1956)
  • Titi Surti Nastiti (1957)
  • Uga Percéka (1959)
  • Nundang Rundagi (1961)
  • Rangin Sembada (1963)
  • Titis Nitiswari (1965).

Ajip Rosidi, utawi asring dipunsapa nganggé éjaan énggal Ayip Rosidi, punika pengarang, juru besut, Ketua Dewan Pendiri Yayasan Kebudayaan Rancagé, Ketua Pendiri Yayasan Pusat Studi Sunda. Piyambakipun naté nyambut damel minangka guru basa lan kabudayan Indonésia ing Osaka Gaikokugo Daigaku (1981-2003), ing Kyoto Sangyo Daigaku (1982-1996) lan Tenri Daigaku (1982-1995), Jepang. Piyambakipun ingkang gadhah prakarsa palembagan Bebungah Sastra Rancagé milai taun 1989, lan penyelenggaraan Konferensi Internasional Budaya Sunda (KIBS) 2001 ing Bandung. Wiwit taksih anèm piyambakipun asring nyerat, wonten ing basa Indonésia lan ugi ing basa Sunda. Buku-buku karyanipun langkung saking satus irah-irahan, ing antawisipun wujud roman, koleksi gurit, koleksi cariyos cekak, memoar, lan biografi.

Karya[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]