Moto GP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moto GP
Kategori Balap motor
Negara atau daerah Internasional
Musim pertama 1949
Pemasok ban Bridgestone (MotoGP)
Dunlop (Moto2 dan Moto3)
Juara pembalap Ostrali Casey Stoner (MotoGP)
Jerman Stefan Bradl (Moto2)
Spain Nicolás Terol (125cc)
Juara pabrikan Jepang Honda (MotoGP)
Switserlan Suter (Moto2)
Itali Aprilia (125cc)
Situs web resmi MotoGP.com

Moto GP ya iku balapan monthor sampun diwiwiti nalika taun 1949. Rikala iku digawé karo pabrikan monthor saka nagara Prancis, ya iku FIM ( Fédération Internationale de Motocyclisme )[1]. balapan monthor iki dicacah dadi lima, ya iku kelas saka 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, lan 500cc. Rikala taun-taun diwiwiti balapan Moto GP, nganggo mèsin monthor uga 2tak. thumb|Monthor 50ccSuzuki taun 1967.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Noyes, Dennis (2007-1two-21). "MOTOGP: Dorna CEO Advocates Limits on Electronics in MotoGP". SPEEDTV.com. Retrieved 12 Desember 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moto_GP&oldid=996615"