Moto GP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moto GP
KategoriBalap motor
Negara atau daerahInternasional
Musim pertama1949
Pemasok banBridgestone (MotoGP)
Dunlop (Moto2 dan Moto3)
Juara pembalapOstrali Casey Stoner (MotoGP)
Jerman Stefan Bradl (Moto2)
Sepanyol Nicolás Terol (125cc)
Juara pabrikanJepang Honda (MotoGP)
Switserlan Suter (Moto2)
Itali Aprilia (125cc)
Situs web resmiMotoGP.com

Moto GP ya iku balapan monthor sampun diwiwiti nalika taun 1949. Rikala iku digawé karo pabrikan monthor saka nagara Prancis, ya iku FIM ( Fédération Internationale de Motocyclisme )[1]. balapan monthor iki dicacah dadi lima, ya iku kelas saka 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, lan 500cc. Rikala taun-taun diwiwiti balapan Moto GP, nganggo mèsin monthor uga 2tak. thumb|Monthor 50ccSuzuki taun 1967.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Noyes, Dennis (2007-1two-21). "MOTOGP: Dorna CEO Advocates Limits on Electronics in MotoGP". SPEEDTV.com. Dijupuk 12 Dhésèmber 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]