Moonrise Kingdom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Moonrise Kingdom yaiku film komedi petualangan Amerika taun 2012 sing disutradarani dening Wes Anderson lan digawe dening Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales lan Jeremy Dawson . Naskah film iki ditulis dening Wes Anderson lan Romawi Coppola. Juru paragane yakuwi Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand lan Tilda Swinton .

Film Moonrise Kingdom wiwit ditayangke ing Inggris ing Festival Film Cannes tanggal 16 Mei 2012 [3][4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 25 Mei 2012 kanthi winates lan dtonton secara luas ing tanggal 29 Juni 2012.[5] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Jared Gilman minangka Sam Shakusky
  • Kara Hayward minangka Uskup Suzy
  • Bruce Willis minangka Kapten Duffy Sharp
  • Edward Norton minangka Kepala Pramuka Randy Ward
  • Bill Murray minangka Walt Bishop
  • Frances McDormand minangka Laura Bishop
  • Tilda Swinton minangka kepala buruh sosial
  • Jason Schwartzman minangka Ben Cousin
  • Harvey Keitel minangka Panglima Pierce
  • Lucas Hedges minangka Redford
  • Bob Balaban minangka narator

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Moonrise Kingdom nampi ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 93%, miturut 238 review, kanthi rating rata-rata 8.2 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, nilai film iki yaiku 84 saka 100, adhedhasar 43 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Moonrise Kingdom nampa $ 45.512.466 ing Amerika Utara lan $ 22.750.700 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 68,263,166, ngluwihi anggaran produksi filme yaiku $ 16 yuta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Moonrise Kingdom (12A)". British Board of Film Classification. May 8, 2012. Dijupuk June 13, 2013. 
  2. a b c "Moonrise Kingdom (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 1, 2018. 
  3. Hornaday, Ann (June 2, 2012). "Wes Anderson talks about ‘Moonrise Kingdom’ and his Cannes debut". The Washington Post. Dijupuk June 25, 2015. 
  4. "Festival de Cannes - From 16 to 27 may 2012". Festival-cannes.fr. Dijupuk 2012-05-25. 
  5. Smith, Grady (28 May 2012). "Box office report: 'Men in Black 3' tops Memorial Day weekend with $70M; 'Moonrise Kingdom' huge in limited release". Inside Movies blog. Entertainment Weekly. Dijupuk 27 June 2012. 
  6. "Moonrise Kingdom (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 1, 2018. 
  7. "Moonrise Kingdom reviews". Metacritic. Dijupuk March 1, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]