Mojito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mojito
IBA official cocktail
Mojito98775.jpeg
JinisCocktail
Alkohol utama miturut volume
SuguhanOn the rocks; poured over ice
Garnish standarsprig of mint (Yerba buena in the original recipe), slice of lime
Gelas omben-omben standar
Collins Glass.gif
Collins glass
IBA specified
ingredientsCithakan:Dagger
Cara nyiapakeMuddle mint leaves with sugar and lime juice. Add a splash of soda water and fill the glass with cracked ice. Pour the rum and top with soda water. Garnish with sprig of mint leaves and lemon slice. Serve with straw.
Cithakan:Dagger Cithakan:IBA recipe

Mojito ( /mˈht/ ; Pangucap cara Spanyol: [moˈxito] ) iku Kuuban tradisional highball . Koktail asring kasusun saka limang bahan: rum putih, gula (tradhisional jus tebu ), jus jeruk, banyu soda, lan mint . [1] [2] Gabungan rasa legi, jeruk, lan rasa mint ditrapake kanggo nglengkapi rum, lan nggawe mojito minangka omben musim panas sing populer. [3] [4]

Nalika nyiyapake mojito, jus jeruk seger ditambahake ing gula (utawa sirup sederhana) lan godhong mint. Campuran banjur alon-alon ditumbuk karo muddler . Godhong mint mung kudu dipar kanggo ngeculake minyak esensial lan ora bisa diparut. [5] Banjur rum ditambahake lan dicampur aduk sedhela kanggo mbubarake gula lan angkat godhong mint saka ngisor kanggo presentasi sing luwih apik. Pungkasane, omben kasebut ditambah karo es ulig lan banyu soda sing mencorong. Godhong cemlorot lan irisan jeruk nipis digunakake kanggo dekorasi gelas.

Mojito

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Traditional Mojito recipe from Cuba". Tasteofcuba.com. Diarsip saka sing asli ing 2011-09-04. Dibukak ing 2011-09-01.
  2. Colleen Graham; About.com Guide (2011-06-11). "About.com Mojito". Cocktails. about.com. Dibukak ing 2011-09-01.
  3. "Summer Cocktail News: Mojitos Go Fruity". Prweb.com. 2008-06-04. Dibukak ing 2011-09-01.
  4. Fernandez, Maria Elena (2001-08-12). "Shake It Up, Baby: Cuban Cocktail Is Making a Splash". Los Angeles Times. Dibukak ing 16 May 2017.
  5. Fumi. "How to Muddle a Mojito". Wasabibratwurst.com. Diarsip saka sing asli ing 2011-08-11. Dibukak ing 2011-09-01.