Banyu soda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Segelas banyu mancur

Banyu karbonat (uga dikenal minangka banyu soda, banyu sparkling, banyu fizzy, banyu karo gas utawa (utamane ing AS ) minangka banyu seltzer utawa seltzer ) yaiku banyu sing ngemot gas karbon dioksida terlarut, bisa disuntik kanthi tekanan utawa kedadeyan amarga geologis alami proses. Karbonasi nyebabake umpluk cilik kanggo mbentuk, supaya banyu bisa dadi kualitas sing luwih efektif . Wangun umum kalebu banyu mineral alami sing sumunar, soda klub, lan banyu sparkling sing diproduksi kanthi komersial. [1]Klub soda lan banyu mineral sing sumunar lan banyu perairan liyane ngemot mineral sing ditambah utawa larut kayata kalium bikarbonat, natrium bikarbonat, natrium sitrat, utawa kalium sulfat . Iki kedadeyan kanthi alami ing sawetara perairan mineral nanging uga umume ditambahake kanthi artifisial ing perairan pabrik kanggo nirokake profil rasa alami. Maneka warna banyu berkarbon didol ing botol lan komplong, sawetara uga diprodhuksi miturut permintaan dening sistem karbonasi komersial ing bar lan restoran, utawa digawe ing omah nggunakake kartrid karbon dioksida.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Twilley, Nicola; Graber, Cynthia (13 December 2016). "The Medical Origins of Seltzer". The Atlantic. Dibukak ing 24 May 2019.