Banyu mineral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sumber banyu mineral ing Gunung Sabalan, Iran

Banyu mineral yaiku banyu saka sumber mineral sing ngemot macem-macem mineral, kaya ta garam lan senyawa belerang . Banyu mineral biasane bisa mati utawa cemlorot (karbonat / cekap) miturut anané utawa ora ana gas tambahan.

Biasane, banyu mineral digunakake utawa dikonsumsi ing sumber musim semi, asring diarani "njupuk banyu" utawa "njupuk obat," ing papan kaya ta spa, adus, utawa sumur . Istilah spa digunakake kanggo papan sing banyune dikonsumsi lan diresiki; bath nalika banyu biasane digunakake kanggo adus, terapi, utawa rekreasi; lan sumur ing endi banyune arep dikonsumsi.

Banyu mineral