Andayaningrat: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
121 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
c
-{{inuse}}, rampung
c
c (-{{inuse}}, rampung)
'''Pangéran Andayaningrat''', uga sinebut '''Ki Ageng Pengging Sepuh''',<ref name=":2">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=cVbjDwAAQBAJ&pg=PA66&dq=ki+ageng+pengging+sepuh&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwia5pDpw9fsAhUI6XMBHbQwAf0Q6AEwAXoECAYQAg#v=onepage&q=ki%20ageng%20pengging%20sepuh&f=false|title=Nyarkub: Menyulam Silam|last=Ghozali|first=M. Lutfi|date=2020-04-23|publisher=Hanz Book|isbn=978-623-7988-00-7|languagelang=id}}</ref> ya iku sawijining panguwasa [[Pengging]], miturut ''[[Babad Tanah Jawi]]''.<ref name=":0">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=pypnDwAAQBAJ&pg=PA176&dq=Andayaningrat+Babad+Tanah+Jawi&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiXi_nXptbsAhW2ILcAHUKgAqQQ6AEwAHoECAMQAg#v=onepage&q=Andayaningrat%20Babad%20Tanah%20Jawi&f=false|title=Neo Patriotisme ; Etika Kekuasaan dalam Kebudayaan Jawa|last=Anshoriy,Ch|first=HM Nasruddin|date=2008-01-01|publisher=Lkis Pelangi Aksara|isbn=978-979-1283-67-0|languagelang=id}}</ref> Dhèwèké minangka mantune Prabu [[Bhre Kertabhumi|Brawijaya]], raja pungkasan ing [[Majapait]].<ref name=":0" /> Dhèwèké peputra loro, yaiku Ki Kebo Kanigara lan [[Ki Kebo Kenanga]].<ref name=":0" /> Pangéran Andayaningrat tilar donya ing sajroning paprangan, ya iku nalika nglawan [[Sunan Ngudung]] saka [[Kasultanan Demak]].<ref name=":1">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=AmijrnpEOBoC&pg=PA29&dq=andayaningrat+sunan+ngudung&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwivwM7UvdfsAhXr5nMBHWI9CxQQ6AEwAXoECAAQAg#v=onepage&q=andayaningrat%20sunan%20ngudung&f=false|title=Cerita Kerajaan Nusantara|publisher=Great! Publisher|isbn=978-602-8696-14-2|languagelang=id}}</ref> Pengging sing sadurungé ndukung Majapait, wiwit kuwi dadi laladan ngisoré Demak.
{{inuse}}
'''Pangéran Andayaningrat''', uga sinebut '''Ki Ageng Pengging Sepuh''',<ref name=":2">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=cVbjDwAAQBAJ&pg=PA66&dq=ki+ageng+pengging+sepuh&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwia5pDpw9fsAhUI6XMBHbQwAf0Q6AEwAXoECAYQAg#v=onepage&q=ki%20ageng%20pengging%20sepuh&f=false|title=Nyarkub: Menyulam Silam|last=Ghozali|first=M. Lutfi|date=2020-04-23|publisher=Hanz Book|isbn=978-623-7988-00-7|language=id}}</ref> ya iku sawijining panguwasa [[Pengging]], miturut ''[[Babad Tanah Jawi]]''.<ref name=":0">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=pypnDwAAQBAJ&pg=PA176&dq=Andayaningrat+Babad+Tanah+Jawi&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiXi_nXptbsAhW2ILcAHUKgAqQQ6AEwAHoECAMQAg#v=onepage&q=Andayaningrat%20Babad%20Tanah%20Jawi&f=false|title=Neo Patriotisme ; Etika Kekuasaan dalam Kebudayaan Jawa|last=Anshoriy,Ch|first=HM Nasruddin|date=2008-01-01|publisher=Lkis Pelangi Aksara|isbn=978-979-1283-67-0|language=id}}</ref> Dhèwèké minangka mantune Prabu [[Bhre Kertabhumi|Brawijaya]], raja pungkasan ing [[Majapait]].<ref name=":0" /> Dhèwèké peputra loro, yaiku Ki Kebo Kanigara lan [[Ki Kebo Kenanga]].<ref name=":0" /> Pangéran Andayaningrat tilar donya ing sajroning paprangan, ya iku nalika nglawan [[Sunan Ngudung]] saka [[Kasultanan Demak]].<ref name=":1">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=AmijrnpEOBoC&pg=PA29&dq=andayaningrat+sunan+ngudung&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwivwM7UvdfsAhXr5nMBHWI9CxQQ6AEwAXoECAAQAg#v=onepage&q=andayaningrat%20sunan%20ngudung&f=false|title=Cerita Kerajaan Nusantara|publisher=Great! Publisher|isbn=978-602-8696-14-2|language=id}}</ref> Pengging sing sadurungé ndukung Majapait, wiwit kuwi dadi laladan ngisoré Demak.
 
Ki Kebo Kenanga duwé putra jenengé Mas Karèbèt, uga diarani Jaka Tingkir.<ref name=":0" /><ref name=":1" /> Nalika wis diwasa, Jaka Tingkir dadi pangadeg [[Kasultanan Pajang]], kanthi sesebutan Sultan [[Hadiwijaya]].<ref name=":0" />
== Réferènsi ==
{{reflist}}
 
== Uga delengen ==
* [[Babad Tanah Jawi]]
* [[Ki Kebo Kenanga]]
* [[Pengging]]
 
[[Kategori:Tokoh ing Babad Tanah Jawi]]
[[Kategori:Majapait]]
2.526

besutan

Menu navigasi