Bhre Kertabhumi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bhré Kertabhumi utawa Brawijaya V iku putra Rajasawardhana utawa Brawijaya II. Bhre Kertabhumi nyerang raja Majapahit sing isih kuwasa, ya iku Suraprabhawa utawa Brawijaya IV.

Bhre Kertabhumi nduwé garwa sing jenengé Anarawati, putri saka Karajan Champa sing nganut agama Islam. Saliyané iku, Bhre Kertabhumi uga nduwé garwa saka Cina sing nurunaké Raden Patah (sing mengkoné ngedegaké Kasultanan Demak).

Ing taun 1478 Bhre Kertabhumi diserang Girindrawardhana utawa Brawijaya VI (putra Brawijaya IV), Bhre Kertabhumi nyingkir menyang Kasultanan Demak.