Andayaningrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pangéran Andayaningrat, uga sinebut Ki Ageng Pengging Sepuh,[1] ya iku sawijining panguwasa Pengging, miturut Babad Tanah Jawi.[2] Dhèwèké minangka mantuné Prabu Brawijaya, raja pungkasan ing Krajan Majapait.[2] Dhèwèké peputra loro, yai ku Ki Kebo Kanigara lan Ki Kebo Kenanga.[2] Pangéran Andayaningrat tilar donya ing sajroning paprangan, nalika nglawan Sunan Ngudung saka Kasultanan Demak.[3] Pengging sing sadurungé ndukung Majapait, wiwit kuwi dadi laladan ngisoré Demak.[2][3]

Ki Kebo Kenanga duwé putra jenengé Mas Karèbèt, uga ingaran Jaka Tingkir.[2][3] Nalika wis diwasa, Jaka Tingkir dadi pangadeg Kasultanan Pajang, kanthi sesebutan Sultan Hadiwijaya.[2]

Pasaréan Pangéran Andayaningrat utawa Ki Ageng Pengging Sepuh dunungé ana ing Pengging Kamardikan, Banyudana, Boyalali, Jawa Tengah.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Ghozali, M. Lutfi (2020-04-23). Nyarkub: Menyulam Silam. Hanz Book. ISBN 978-623-7988-00-7.
  2. a b c d e f Anshoriy,Ch, HM Nasruddin (2008-01-01). Neo Patriotisme ; Etika Kekuasaan dalam Kebudayaan Jawa. Lkis Pelangi Aksara. ISBN 978-979-1283-67-0.
  3. a b c Hendarsah, Amir. Cerita Kerajaan Nusantara. Great! Publisher. ISBN 978-602-8696-14-2.