Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasebut → mau, menehi → mènèhi, pemuda → nom-noman
(éjaan, replaced: Kapatèn → Pati, terkenal → kaloka)
(éjaan, replaced: kasebut → mau, menehi → mènèhi, pemuda → nom-noman)
== Asma ==
 
Asma wikingipun ''Drăculea'' (ugi dipunsebat "Drakulya"), adhedhasar pinten-pinten dokumen, punika "putra sang [[naga]]", amargi ramanipun, [[Vlad II Dracul]], ingkang nampi julukan kasebutmau amargi piyambakipun sampun gabung kaliyan '''Ordo Naga''' ([[Order of the Dragon]]). ''Dracul'', asalipun saking [[basa Latin]] ''Draco'', punika "dragon", inggih punika asalipun saking tembung ing basa [[Yunani]] Δράκων (Dracon). Ing basa [[Rumania]], ''Drac'' punika "iblis".
 
Julukan makaten, "Țepeș" ("[[sula|Penyula]]") asalipun saking karemenanipun nghukum tiyang kaliyan cara ing [[sula]]. Ing basa [[Turki Ottoman]], punika dipuntepang kaliyan asma "Kazıklı Voyvoda" ingkang punika "Pangeran Penyula".
 
=== [[Kesultanan Utsmaniyah]] utawi [[Turki]] ===
Dados musuh utama Dracula, [[Kesultanan Utsmaniyah]] ananging mbenci Dracula.<ref name="Dracula6">Cneajna, Hyphatia.(2010). Dracula: Pembantai Umat Islam ing Perang Salib Hal.104,107,110-114,117. Yogyakarta: Navila Idea</ref> piyambakipun naté mbantai prajurit [[Kesultanan Utsmaniyah]] ing Tirgoviste, mbakar pemudanom-noman pelajar [[Turki]] ing [[Wallachia]], memaku topi utusan [[Kesultanan Utsmaniyah]] ingkang supe melepas topi<ref name="vampir2"/>, menyula 30.000 pedagang [[Turki]].<ref name="Dracula6"/>
 
== Gladri ==
Gambar:VladOriginal.jpg|Transylvanian Saxon engraving saka 1462 nggambaraké Vlad Tepes
Gambar:Broimp.gif|Représentation tirée des chroniques de Brodoc montrant Vlad Țepeș dînant devant des exécutions par empalement.
Gambar:Jezus pred Pilatom.jpg|Vlad ing Impaler minangka [[Pontius Pilatus]] kang menehimènèhi kritik Gusti Yesus Kristus. [[National Gallery of Slovenia|National Gallery]], [[Ljubljana]], 1463. {{ Citation needed | date = September 2011 }}
Gambar:Die geschicht dracole waide - 10.png|A teknik cukil kayu ingkang nggambaraken Vlad Tepes diterbitake ing Nürnberg ing 1488 ing kaca judhul pamphlet '' [[: wikipedia : de : Die geschicht dracole Sabeh|Die geschicht dracole Sabeh]] ''.
</gallery></center>
348.872

besutan

Menu navigasi