D'Bagindas: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: enggal → énggal, nembe → nembé, sae → saé
(éjaan, replaced: kangge → kanggé (2))
(→‎top: éjaan, replaced: enggal → énggal, nembe → nembé, sae → saé)
| situs =
}}
'''D'Bagindas''' inggih punika satunggalipun [[grup musik]] saking [[Indonesia]] ingkang anggotanipun Dian Purnama utawi Tile, Dandy, Michael Christian utawi Mike, lan Beny Rianto utawi Bian.<ref name="internet1"/> Band punika dipunwiwiti saking idenipun Tile ingkang nembenembé mireng lagu ingkang dipunripta déning Mike ingkang dipuanggep Tile minangka lagu ingkang brilian.<ref name="internet1"/> Awit saking punika, kekalihipun lajeng ngejak Dandy kanggé damel grup band enggalénggal, senajan kedah gantos aliran saking band aliran [[metal]] dados [[pop]] [[melayu]].<ref name="internet1"/>
Mike, ingkang ngripta lagu lan nyobi dados vokalisipun ngraos boten saged nyanyikaken lagu kasebat kanthi saesaé lan lajeng nyobi mados vokalis kanggé grup band-ipun.<ref name="internet1"/> Saking punika, lajeng kepanggih kaliyan Bian, ingkang asalipun saking [[Kota Malang|Malang]], ingkang dipundaulat minangka vokalis kanthi karakter vokal [[dangdut]].<ref name="internet1"/>
Kangge album ingkang kapisan, D'Bagindas nyamektakaken 12 lagu, kanthi lagu ''Apa yang Terjadi'' ingkang dipunpendhet minangka singel ingkang kapisan.<ref name="internet1"/> Band punika ngusung lan nggabungaken aliran-aliran musik kados dangdut, [[keroncong]], [[blues]], lan [[country]].<ref name="internet1"/> [[Video]] klip kanggé singel ingkang kapisan dipun[[sutradara]]i déning [[Abimael Gandy]] kanthi ''setting'' griya susun [[Tanah Abang]].<ref name="internet1">[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_bagindas/ '''D'Bagindas'''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
Sasampunipun sukses kanthi singel ingkang kapisan, D'Bagindas lajeng ngliris singel nomer kalih kanthi irah-irahan ''Cinta''.<ref name="internet1"/> D'Bagindas pikantuk kanugrahan minangka grup pop melayu paling saé ing adicara [[Anugerah Musik Indonesia]] (AMI) Awards taun [[2011]] kanthi lagu ''"Cinta"''.<ref name="internet2">[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/d-bagindas-grup-pop-melayu-terbaik-ami-2011.html ''D'Bagindas Grup Pop Melayu Terbaik AMI 2011''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi