D'Bagindas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Latar wuri
AsalMalang, Indonesia
GenrePop , Melayu
Taun aktif2010-sapunika
LabelTrinity Optima Production
Anggota
Bian
Mike
Dandy
Tile

D'Bagindas inggih punika satunggalipun grup musik saking Indonesia ingkang anggotanipun Dian Purnama utawi Tile, Dandy, Michael Christian utawi Mike, lan Beny Rianto utawi Bian.[1] Band punika dipunwiwiti saking idenipun Tile ingkang nembé mireng lagu ingkang dipunripta déning Mike ingkang dipuanggep Tile minangka lagu ingkang brilian.[1] Awit saking punika, kekalihipun lajeng ngejak Dandy kanggé damel grup band énggal, sanajan kedah gantos aliran saking band aliran metal dados pop melayu.[1] Mike, ingkang ngripta lagu lan nyobi dados vokalisipun ngraos boten saged nyanyikaken lagu kasebat kanthi saé lan lajeng nyobi mados vokalis kanggé grup band-ipun.[1] Saking punika, lajeng kepanggih kaliyan Bian, ingkang asalipun saking Malang, ingkang dipundaulat minangka vokalis kanthi karakter vokal dangdut.[1] Kangge album ingkang kapisan, D'Bagindas nyamektakaken 12 lagu, kanthi lagu Apa yang Terjadi ingkang dipunpendhet minangka singel ingkang kapisan.[1] Band punika ngusung lan nggabungaken aliran-aliran musik kados dangdut, keroncong, blues, lan country.[1] Video klip kanggé singel ingkang kapisan dipunsutradarai déning Abimael Gandy kanthi setting griya susun Tanah Abang.[1] Sasampunipun sukses kanthi singel ingkang kapisan, D'Bagindas lajeng ngliris singel nomer kalih kanthi irah-irahan Cinta.[1] D'Bagindas pikantuk kanugrahan minangka grup pop melayu paling saé ing adicara Anugerah Musik Indonesia (AMI) Awards taun 2011 kanthi lagu "Cinta".[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i D'Bagindas dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. D'Bagindas Grup Pop Melayu Terbaik AMI 2011 dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

D'Bagindas