Pondhok pesantrèn Tebu Ireng: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
c
→‎Sistem Pandhidhikan: biyen, mbiyen -> biyèn, mbiyèn using AWB
c (→‎Sejarah: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB)
c (→‎Sistem Pandhidhikan: biyen, mbiyen -> biyèn, mbiyèn using AWB)
 
==Sistem Pandhidhikan==
Lumantar lakuné wektu, santri ing [[Pesantrèn Tebu Ireng]] sangsaya akèh lan sangsaya manéka warna ragam budayanè.<ref name="internet2">{{id}}[http://megapolitan.kompas.com/read/2010/03/19/03301099/Kultur.Pesantren..Kekuatan.NU Kultur Pesantren] (15 Mei 2011)</ref> Kepara nyata pesantrèn Tebu Ireng wus akèh ngrubah sistem pandhidhikané.<ref name="internet2"/> Kayata contone biyenbiyèn kang ana mung Pandhidhikan bab [[Agama Islam]] lan [[Basa Arab]], saiki wis ana pandhidhikan umum utawa pandhidhikan formal.<ref name="internet2"/> Ananging senajan wis akèh nrubah sistem pandhidhikané, Pesantrèn Tebu Ireng isih tetep nerapaké sistem kang lawas.<ref name="internet2"/> Dadi santri lulusan Pesantrén Tebu Ireng ora mung bisa lan paham babagan agama ananging uga paham babagan ilmu umum kang modèrn.<ref name="internet2"/>
 
==Unit Pandhidhikan==
352.737

besutan

Menu navigasi