Minatamis na saging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minatamis na saging
09422jfCabalen restaurants food products buffets in Bulacan Philippinesfvf 07.jpg
Tlatah utawa prajaPhilippines
Woworan pokoksaba banana, syrup
VariasiSaba con yelo
Buku masakan: Minatamis na saging  Médhia: Minatamis na saging

Minatamis na saging (secara harfiah "pisang manis") minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Filipina digawe saka pisang saba sing dimasak ing sirup manis ( arnibal ) sing digawe karo gula muscovado lan banyu. Sawetara resep uga nambah godhong uyah lan pandan utawa ekstrak vanilla. Bahan-bahan liyane uga bisa ditambahake kayata ubi, sagu, utawa woh-wohan liyane. Bisa dipangan dhewe utawa ditambahake kanggo bahan panganan cuci mulut liyane (utamane kanggo halo-halo ). Nambah panganan cuci mulut nganggo susu lan es sing dicukur uga ngasilake panganan cuci mulut liyane sing dikenal minangka saba kon-yelo (dieja sabá con hielo ing basa Spanyol ). [1] [2] [3] [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Minatamis na Saging (Sweetened Saba Bananas)". Astig Vegan. Dibukak ing 20 March 2019.
  2. "Minatamis na Saging". Panlasang Pinoy. Dibukak ing 20 March 2019.
  3. "Minatamis na Saging Recipe (Caramelized Plantains Dessert)". Mama's Guide Recipes. Dibukak ing 23 April 2019.
  4. "Minatamis na Kamote, Saging at Sago". Mama's Guide Recipes. Dibukak ing 23 April 2019.