Michel Eugène Chevreul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Michel Eugène Chevreul
Michel Eugène Chevreul 2.jpg
Michel Eugène Chevreul
Lair 31 August 1786
Angers, France
Pati 9 April 1889(1889-04-09) (umur 102)
Paris, France
Bangsa French
Kondhang ing Fatty acids
Margarine
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Karièr ngèlmiah
Babagan Chemistry

Michel Eugène Chevreul (31 Agustus 1786-9 April 1889)[1] inggih punika kimiawan Prancis ingkang nyambut damel naliti asam lemak, babagan aplikasi awal praktik seni sarta èlmu pangetahuan. Kawentar amargi nepangaken asam margaric sarta ngrancang wujud saking sabun ingkangang kadamel saking lemak kewan sarta uyah. Piyambakipun gesang ngantos yuswa 102 taun sarta sampun dados pelopor wonten ing babagan gerontologi.

References[besut | besut sumber]

  1. ^ McKenna, Charles. "Michel-Eugène Chevreul." The Catholic Encyclopedia. Vol. 3. New York: Robert Appleton Company, 1908. accessed 10 May 2008

Pratélan Pustaka[besut | besut sumber]

  • Carmichael, E B (1973). "Michel Eugene Chevreul. Experimental chemist and physicist: lipids and dyes". The Alabama journal of medical sciences 10 (2): 223–32. PMID 4582698.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Kalugai, I (1980). "Michel-Eugène Chevreul, 1786-1889". Korot 7 (11–12): 796–802. PMID 11630731.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Lemay, Pierre; Oesper, Ralph (1948). "Michel Eugene Chevreul (1786 – 1889)". Journal of Chemical Education 25 (2): 62–70. doi:10.1021/ed025p62.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain. Cithakan:Copley Medallists 1851-1900


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata