Menyang kontèn

Mi bandung Muar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mi bandung Muar
A bowl of Mee Bandung Muar.
Buku masakan: Mi bandung Muar  Médhia: Mi bandung Muar



Mee bandung Muar, utawa mung Mee bandung, minangka masakan tradisional Asia Tenggara sing asale saka Muar, Johor, Malaysia . [1] [2] Tembung bandung ing jenenge asale saka makna harfiah saka tembung ing basa Melayu, sing artine "campuran" utawa "pasangan", kaya sing digambarake ing pirang-pirang tembung Melayu kaya Sirap bandung (minuman sirup mawar sing dicampur karo susu kental) lan Rumah berbandung ( omah separo )

Mee bandung minangka masakan sing asline kalebu mi lan endhog saliyane sup sing digawe saka campuran lombok, bawang, rempah-rempah, tempel udang lan udang garing. Mengko bisa ditambah kanthi ditambahake udang, daging, kue iwak lan sayuran. [3] Sanajan Mee bandung saiki wis kasedhiya ing saindenging Malaysia, versi sing disedhiyakake ing Muar isih dianggep paling apik. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pelancong/Makanan dan Hidangan/Mi bandung", Portal Rasmi Kerajaan Johor Darul Takzim, Johor, Malaysia: Kerajaan Negeri Johor, 5 March 2009, diarsip saka sing asli ing 2010-04-15, dibukak ing 5 April 2010
  2. Beh Heng Jian (4 November 2018). "Best Mee Bandung in PJ". Food Advisor. Dibukak ing 15 November 2018.
  3. Dato' Mohd Anim Hosnan (4 August 2011). "MEE BANDUNG MUAR" . Blog Anim Agro Technology. Dibukak ing 15 November 2018.
  4. DENAIHATI (18 February 2016). "Mee Bandung Muar". Denai.my : CATATAN KEMBARA DUNIA. Diarsip saka sing asli ing 15 November 2018. Dibukak ing 15 November 2018.