Mercusuar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mercusuar ing Fårö

Mercusuar iku wangun bangunan menara minangka didadekake sumber cahya ing dhataran kang dhuwur uga ndhuweni mupangat kanggo mbiyantu navigasi kapal segara. Sumber cahya kang digunakake jinisé arupa werna saka lampu nganthi lensa uga (ing mangsa biyen migunakake) geni.

Karana kamajuan jaman kang sansaya maju navigasi kapal segara dibiyantu déning GPS, cacahé mercusuar ing donya ngalami kamudunan saka 1.500 mercusuar.Mercusuar ndhuweni mupangat dadi pertanda ing dhaerah-dhaerah bebayan kayata karang utawa dhaerah segara kang cétek

Salah sijiné mercusuar kang paling misuwur ing donya yaiku Pharos ing Alexandria, kang kagolong dadi pitu kajaiban donya Pitu Kaajaiban Donya Kuna.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mercusuar&oldid=833276"