Mercusuar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mercusuar ing Fårö

Mercusuar iku wangun yasan menara minangka didadèkaké sumber cahya ing dhataran kang dhuwur uga duwé mupangat kanggo mbiyantu navigasi kapal segara. Sumber cahya kang digunakaké jinisé arupa warna saka lampu nganti lensa uga (ing mangsa biyèn migunakaké) geni.

Karana kamajuan jaman kang sansaya maju navigasi kapal segara dibiyantu déning GPS, cacahé mercusuar ing donya ngalami kamudunan saka 1.500 mercusuar.Mercusuar duwé mupangat dadi pertanda ing laladan-laladan bebayan kaya ta karang utawa laladan segara kang cétek

Salah sijiné mercusuar kang paling misuwur ing donya ya iku Pharos ing Alexandria, kang kagolong dadi pitu kajaiban donya Pitu Kaajaiban Donya Kuna.

Pranala njaba[besut | besut sumber]