Mercedes-Benz W201

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mercedes-Benz W201 (190, 190E, 190D)
Mercedes-Benz 190 front 20081213.jpg
Prodhusèn Mercedes-Benz
Mangsa sajroning produksi 1982–1993
Diproduksi 1.874.668 unit [1]
Perakitan Bremen, Jerman
Sindelfingen, Jerman
Thonburi, Thailand
Karczew, Polen
Modhèl sawisé Mercedes-Benz Kelas-C
Klas Mobil èksekutif kompak
Wangun rangka Sedan 4-pintu
Layout Mesin depan, penggerak roda belakang
Transmisi Otomatis 4-kecepatan
Manual 4-kecepatan
Manual 5-kecepatan
Let sumbu rodha 1,049 in (26,645 mm)
Dawa 1,751 in (44,475 mm)
1988–1990: 1,750 in (44,450 mm)
Amba 1988–1990: 661 in (16,789 mm)
1991–1993: 665 in (16,891 mm)
Dhuwur 1988–1990: 547 in (13,894 mm)
1991–1993: 541 in (13,741 mm)
Desainer Peter Pfeiffer, Bruno Sacco (1979)

Mercedes-Benz W201 ya iku mobil èksekutif kompak kang diprodhuksi déning Mercedes-Benz taun 1982-1993, diposisikake sangisoring Kelas-E lan Kelas-S.

W201 dadi panyekel dodolan kang kuat ing Éropah, nanging ora pati kuwat ing Amérikah Sarékat.[2] Produksi W201 pungkasan ing tanggal 13 April 1993 sawisé mroduksi sakiwa-tengené 1,8 juta unit.[1] Panerus mobil iki ya iku Kelas-C.

References[besut | besut sumber]

  1. a b Kittler, Eberhard (2001). Deutsche Autos seit 1990, Band 6. Stuttgart: Motorbuch Verlag. k. 100. ISBN 3-613-02052-1. 
  2. "Warren Brown-Compact Luxury Taken to a Higher Level". Washingtonpost.com. 2007-06-28. Dijupuk 2010-10-10.