Mekitsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mekitsa/ Mekike
Mekici and jam.JPG
A stack of mekitsi and jam
JinisFlatbread
AjanganBreakfast
Panggonan asalBulgaria
Woworan pokokYogurt, flour, eggs, leavening agent, water, salt, oil
Buku masakan: Mekitsa/ Mekike  Médhia: Mekitsa/ Mekike

Mekitsa (basa Bulgari: мекица, salin aksara mekitsa, lit. 'softness'  ; jamak mekitsi ) Mekike ( Serbian Cyrillic ) yaiku panganan tradisional Bulgaria digawé saka adonan kang wis diuleni karo yogurt sing digoreng jero.[1] Iki uga ditemokake ing Makedonia Lor lan Serbia . Dheweke digawé karo glepung, endhog, yogurt, agen ragi, banyu, uyah, lan lenga. Ing Serbia padha disebut mekike (sing. Mekika) lan, ing sawetara dhialèk, mekice (sing. Mekica), ing North Macedonia mekica utawa pitulica, lan ing Bulgaria mekitsa. Dheweke padha karo lángos Hungaria [2] lan pudding Inggris Yorkshire . Mekitsa konvensional dadi sajian sarapan .

Sawise adonan mundhak, didadekake menyang bal cilik, dibentuk dadibunder rata lan di goreng ing lenga. Ing sawetara resep-resep, ragi, soda manggang, susu utawa yogurt bisa digunakake. Resep saka Silistra kalebu yogurt lan roti roti, siji saka desa sing cedhak karo Stara Zagora nggunakake ragi lan yogurt, lan resep saka Aytos nuduhake ragi lan susu. Salah sawijining resep paling tuwa sing ngemot mung ragi, glepung, uyah lan gula lan nggunakake banyu minangka bahan tunggal udan. Apike kanggo mbentuk mekitsi sadurunge masak kanthi tangan teles utawa nganggo tangan, nggunakake lenga sayur sing paling umum.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Българска национална кухня [Bulgarian national cuisine] (ing basa Bulgarian). София: Земиздат. 1983.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Mekitsas. Doryoku, 2012. Archived from the original on 2012-02-27.