Mayu Watanabe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Mayu Watanabe
渡辺麻友
Mayu Watanabe.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Mayuyu (まゆゆ?)
Saka Prefektur Saitama, Jepang
Génre J-pop
Mangsa akarya 8 April 2007 - saiki
Labèl AKS
You! Be Cool/King Records
Pony Canyon
Sony Music Records
Sing magepokan Watarirouka Hashiritai AKB48
Sana jaringan www.watanabemayu.jp

Mayu Watanabé (渡辺 麻友 Watanabé Mayu?, lair 26 Maret, 1994 ing Prefecture Saitama) ya iku salah sijiné anggota saka grup idola AKB48 ing Team A. Sakliyané iku déwéké uga dadi anggota unit Watarirouka Hashiritai posisi tengah ngarép , lan anggota Team Dragon. Duwéni jénéng liya ya iku Mayuyu.

Karir[sunting | besut sumber]

Mayu Watanabé "Hikaru Monotachi" (dirilis 21 November 2012), wés kedol nganti 92.000 kopi ing minggu kapisan iso ing dhuwur tangga tembang Oricon mingguan kanggo minggu tanggal 3 Desember. Déning single sedurungé, "Synchro Tokimeki" (dirilis ing Sasi Februari) lan "Otona Jelly Beans" (dirilis ing sasi Juli), manggon ing urutan 2 lan 3 ing chart mingguan Oricon . Sakwisé Maéda Atsuko iku "Flower" (Juni 2011), Itano Tomomi s "Fui ni" (Juli 2011), lan Sashihara Rino "Ikujinashi Masquerade" (Oktober 2012), Watanabé ya iku penyanyi solo AKB48 kang paling dhuwur posisiné. "Hikaru Monotachi" diatur déning artis vocaloid Hachioji P, lan ilustrasi kanggo visual déning Aki Akané.

Diskografi[sunting | besut sumber]

Singel solo[sunting | besut sumber]

  1. Hikaru Monotachi
  2. Koio fun Jatta
  3. Sayonara no Hashi
  4. Hikaru Monotachi (instrumental)
  5. Koio fun Jatta (instrumental)
  6. Sayonara no Hashi (instrumental)[1]

Karo AKB48[sunting | besut sumber]

Singel digital

Karo Watarirouka Hashiritai 7[sunting | besut sumber]

Teater[sunting | besut sumber]

Team B 1st Stage "Seishun Girls"
  1. "Ame no Dōbutsuen" (雨の動物園?)
  2. "Fusidara na Natsu" (ふしだらな夏?)
Team B 2nd Stage "Aitakatta"
  1. "Nageki no Figure" (嘆きのフィギュア?)
  2. "Nagisa no Cherry" (渚のCHERRY?)
  3. "Senaka Kara Dakishimete" (背中から抱きしめて?)
  4. "Rio no Kakumei" (リオの革命?)
  5. "Skirt, Hirari" (スカート、ひらり?)
Team B 3rd Stage "Pajama Drive"
  1. "Pajama Drive" (パジャマドライブ?)
Team B 4th Stage "Idol no Yoake"
  1. "Zannen Shōjo" (残念少女?)
Theatre G-Rosso "Yume o Shinaseru Wake ni Ikanai"
  1. "Hajimete no Jelly Beans" (初めてのジェリービーンズ?)
Team B 5th Stage "Theater no Megami"
  1. "Hatsukoi yo Konnichiwa" (初恋よ こんにちは?)

Filmografi[sunting | besut sumber]

Drama[sunting | besut sumber]

Acara varietas[sunting | besut sumber]

  • AKB Nemousu Terebi (AKBネ申テレビ?) (2008- )
  • AKBingo! (2008- )
  • Shūkan AKB (週刊AKB?) (2009- )
  • Naruhodo High School (2011- )

Media[sunting | besut sumber]

Radio[sunting | besut sumber]

  • AKB48 Ashitamade Mōchotto (AKB48明日までもうちょっと。?) (Nippon Cultural Broadcasting, 2008- )
  • Watarirouka Hashiritai no Aoi Mirai e Hatsukoi Dash! (渡り廊下走り隊の青い未来へ初恋ダッシュ!!?) (Nippon Cultural Broadcasting, 3 Januari 2009-27 Juni 2009)

Buku foto[sunting | besut sumber]

  • B.L.T. U-17 Summer (7 Agustus 2008)
  • B.L.T.U-17 Vol.11 Sizzleful Girl 2009 Summer (5 Agustus 2009)
  • Mayuyu (渡辺麻友1stソロ写真集「まゆゆ」?) (13 Mei 2011) solo

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ (en)www.mayuwatanabe.com(ditingali tanggal 29 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mayu_Watanabe&oldid=984370"