Marco Kartodikromo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marco Kartodikromo
Marco Kartodikromo.jpg
Lair (1950-03-18) Maret 18, 1950 (umur 68)
Cepu, Indonésia
Jalaran pati Malaria
Bangsa Indonésia
Jeneng liya Mas Marco
Pakaryan Wartawan , Juru tulis

Marco Kartodikromo (misuwur déning sesebutan Mas Marco, Cepu, Blora, 1890Boven Digoel, 18 Maret 1935[1]) punika salah satunggaling tokoh saking Blora ingkang angadahi pamardamelan wartawan ugi panjenengané sregep dados aktivis kebangkitan nasional asal Hindia-Walanda ing mangsanipun. Aktivitas kalompokipun nyebabake panjenengané dirangket/dicekel.Ugi panjenenganipun naté dados Sarekat Islam Sala. Mas Marco os tokoh pangadek parkumpulan wartawan Inlandsche Journalisten Bond ing taun 1914, banjur organisasi mau bubar amarga Kartodikromo dikunjara/disel.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Soe Hok Gie, "Mas Marco Kartodikromo", Zaman Peralihan, Yayasan Bentang Budaya, 1995