Menyang kontèn

Manisan almond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Candied almonds
Candied almonds
Jeneng liyanéGebrannte Mandeln, Garrapiñadas, Addormentasuocere
Panggonan asalSpain , Germany, Switzerland, Ostenrik
Woworan pokokAlmonds
Woworan kang lumrah kaanggoSugar
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
304 kcal (1273 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin7.6g g
Lemak18g g
Karbohidrat32.7g g
Buku masakan: Candied almonds  Médhia: Candied almonds

Manisan kacang almond yaiku salah sawijining olahan kacang (biasane kacang almond ) sing wis dimasak kanthi cara khusus, mula ditutupi karo gula coklat lan krupuk.[1] Kacang almond dimasak kanthi digawe panas gula coklat utawa gula putih, kayu manis lan banyu ing wajan banjur dicelupake almond ing campuran gula.[2] Iki minangka cemilan pameran udara terbuka sing khas ing Italia, lan ing Tuscany diarani Addormentasuocere nanging uga umum ing wilayah liyane kanthi jeneng beda. Ing Spanyol diarani " Garrapiñadas ". Ing Switserlan lan Jerman diarani " Gebrannte Mandeln ".[3] Dheweke uga lumayan umum ing Dhènemarken, Nurwègen lan Swèdhen, sing asring didol ing pasar Natal, sing uga diarani " brændte mandler ", " brente mandler " lan " brända mandlar ".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Movida's Guide to Barcelona - Frank Camorra
  2. "Candied Almonds". Allrecipes (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-08.
  3. "Burnt Sugar Almonds - Gebrannte Mandeln from Germany". About.com: German Foods. Dibukak ing 12 August 2014.