Mandazi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mandazi
Bowl of mandazi.jpg
Bowl of mandazi
Jeneng liyanéSwahili Bun, Swahili Coconut Doughnut, bofrot, puff puff, mahamri/mamri (when made with coconut milk) [1]
Panggonan asalTanzania, Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi [1]
Tlatah utawa prajaAfrican Great Lakes
Hawa ajanganWarm or room temperature
Woworan pokokWater, sugar, flour, yeast, and milk (Coconut milk in mahamri or mamri)
VariasiVarious ingredients added such as coconut milk, peanuts, or almonds
Buku masakan: Mandazi  Médhia: Mandazi

Mandazi ( Swahili ), yaiku salah sawijining olah-olahan bentuk roti goreng sing asale saka Pesisir Swahili . Panganan iki uga dikenal minangka bofrot utawa puff puff ing negara-negara Afrika Kulon kayata Ghana lan Nigeria . Iki minangka salah sawijining masakan utama masakan Swahili sing manggon ing Wilayah Pesisir Kenya lan Tanzania. [2] [3] Piring kasebut misuwur ing wilayah kasebut, amarga gampang digawe, bisa dipangan meh kabeh panganan utawa dicelupake utawa mung minangka cemilan, lan bisa disimpen lan digawe panas maneh kanggo dikonsumsi mengko. [4] [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Mandazi Doughnuts". Atlas Obscura. Dibukak ing 2019-06-11.
  2. "MANDAZI : SWAHILI buzarelististBUNS". COOKS.COM. Dibukak ing 24 July 2014.
  3. "Swahili Coconut Donuts ('Mandazi' in Swahili) Recipe". Family Cookbook Project. Dibukak ing 24 July 2014.
  4. Peck, Richard. "Swahili Recipes". Lewis & Clark. Diarsip saka sing asli ing 2010-02-27. Dibukak ing 2009-11-13.
  5. "Kenyan Cookbook". Expanding Opportunities. Diarsip saka sing asli ing 2009-06-05. Dibukak ing 2009-11-13.