Mahinda Rajapaksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mahinda Rajapaksa
Mahinda Rajapaksa 2006.jpg
Presiden Sri Lanka 6
Lungguh
19 November 2005 – Sekarang
Kadhisiki Chandrika Kumaratunga
Kagantèni Sedang Menjabat
Rerincèn priangga
Lair (1945-11-18) 18 Novèmber 1945 (umur 70)
Weerakatiya, Hambantota, Sri Lanka
Parté pulitik United People's Freedom Alliance, Parté Kebebasan Sri Lanka
Sisihan Shiranthi Rajapaksa
Agama Buddha

Percy Mahendra 'Mahinda' Rajapaksa (uga bisa dieja Rajapakse, lair ing Weerakatiya, Hambantota, Sri Lanka, 18 Novèmber 1945; umur 70 taun) ya iku Presiden Républik Dhémokratik Sosialis Sri Lanka lan sawijining Pulitikus Sri Lanka.[1] Rajapaksa mimpin nagarane dadi Perdana Menteri nalika tanggal 6 April 2004 nganti tekan 21 November 2005.[1] Dhèwèké nikah karo Shiranthi Rajapaksa lan duwé anak telu, ya iku Namal, Yoshitha, lan Rohitha.[1] Rajapaksa kerja ana ing sawijining perpustakaan sadurunge dhèwèké sinau babagan ukum.[1] Perkara iki tetep dilakone dhèwèké sanajan dhèwèké kapilih dadi anggota parlemen kanggo Parte Kemerdekaan Sri Lanka (SLFP: Sri Lanka Freedom Party) kanggo wewengkon pamilihan Beliatta ing Distrik Hambantota.[1] Bapake uga tau makili laladan pamilihan kang padha ana ing periode 1947-1960.[1] Nalika taun 1974, dhèwèké éntuk gelar ukum saka Colombo Law College lan dadi pengacara hak asasi kamanungsan.[2] Rajapaksa lair saka sawijining kulawarga saka suku Sinhala kang nganut agama Buddha ing Weeraketiya, dhistrik sisih wetan Hambantota.[2] Bapake duwé jeneng Don Alwin Rajapakse ya iku politisi kang misuwur lan ahli anggone pidato kemerdekaan.[2] Rajapaksa sekolah ana ing Richmond College, Galle, Nalanda College lan Thurstan College ing Colombo.[2]

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Cathetan Suku[besut | besut sumber]