Lynx

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lynx[1]
Lynx Kanada
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Felidae
Subkulawarga: Felinae
Genus: Lynx
Kerr, 1792
Jinis spésiès
Felis lynx
Linnaeus, 1758
Species

Lynx lynx
Lynx canadensis
Lynx pardinus
Lynx rufus

Keseluruhan penyebaran spesies Lynx.
Automatic taxobox help
Thanks for creating an automatic taxobox. We don't know the taxonomy of "Lynx".
  • Is "Lynx" the scientific name of your taxon? If you were editing the page "Animal", you'd need to specify |taxon=Animalia. If you've changed this, press "Preview" to update this message.
  • Click here to enter the taxonomic details for "Lynx".
Common parameters
  • |authority= Who described the taxon
  • |parent authority= Who described the next taxon up the list
  • |display parents=4 force the display of (e.g.) 4 parent taxa
  • |display children= Display any subdivisions already in Wikipedia's database (e.g. genera within a family)
Helpful links

{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Lynx|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}

Lynx[1]
Eurasian lynx (Lynx lynx)
Klasifikasi èlmiah e
Jinis spésiès
Lynx lynx
Linnaeus, 1758
Species

Lynx lynx
Lynx canadensis
Lynx pardinus
Lynx rufus

Lynx ranges
The Eurasian lynx (Lynx lynx)
The Eurasian lynx
Canada lynx
Iberian lynx

Lynx inggih punika salah satunggaling seekor saking 17 jènis kucing liar ingkang gadahig ukuran sèdang. sèdayanipun inggih punika anggota saking genus Lynx, ananging wontèn katah kekacauan babagan cara ingkang saè kanggè nggolong-golongakèn spèsiès felis ing masa punika. Sebagian ahli nggolongakèn mènika dados bagian saking genus Felis. Menika jerih lan madeg ing ambang kepunahan.[2]

Spesies[sunting | sunting sumber]

Ke-17 spesies ingkang dipunlebetake ing genus inggih punika:

Penampilan[sunting | sunting sumber]

Lynx gadahi ekor cerak, lan biasanipun kaliyan sejumput bulu cemeng ing ujung panereng. menika gadahi lingkaran ing ngandap gulunipun ingkang gadahi garis-garis cemeng (mboten katingal) lan katingal kadasta dasi kupu-kupu. Menika gadahi cakar ingkang ageng kaliyan lapisan kandel kangge mlampah ing salju, serta kumis ingkang ndawa ing rainipun. Warni saliranipun benten-benten saking coklat mudi ngantos abu-abu, lan biasanipun pratanda kaliyan bintik-bintik coklat tua, mliginipun ing sekawan samparanipun. Berat menika sawetawis 15 kg ngantos sawetawis 30 kg. Lynx Eurasia langkung ageng saking ing spesies ingkang sanesipun. Lynx Iberia tebih langkung alit saking spesies-spesies sanesipun.

Habitat[sunting | sunting sumber]

Lynx panggenanipun wonten ing wana ing panggenan ingkang inggil ingkang katutup rapat dening semak-semak lan rerumputan. menawi kucing punika namung mbebedag ing permukaan lemah, menika saged manjat pohon lan renang. menika piyambakipun dipuntemuaken ing wilayah-wilayah lor ing Skandinavia, ing umumipun punik dipunpanggihake ing Amerika Lor lan ing sejumlah kantung ing pegunungan Himalaya.

Lynx Eurasia (Lynx lynx) dipunanggap sampun punah ing habitat liaripun ing Slovenia lan Kroasia menika miwiti abad ke-20, ananging proyek pemukiman menika ingkang dipunwiwiti ing taun 1973 maringi kasil. Kini lynx saged dipunpanggihake ing pegunungan Alpen Slovenia lan di wilayah-wilayah Kroasia ing Gorski Kotar lan Velebit. Negara kalih punika, lynx dipundaftaraken dados spesies ingkang kaancem lan dipunlindungi dening hukum. Perjalanan ngamati lynx saged dipunlampahi ing alam kabuka lan dipunatur kaliyan Taman Nasional Kroasia "Risnjak". ing taun 1990-an, wonten sejumlah daya kangge memukimkan malih Lynx Eurasia ing Jerman. Lynx ugi saged dipuntemuaken ing Hutan Białowieża ing wetan laut Polandia. Lynx Ibria ingkag kaancam krisis gesang ing kidhul Spanyol lan sakderengipun ing Portugal wetan. Lynx langkung asring dipuntemuken ing Eropa lor - mliginipun ing Estonia, Finlandia lan bagian-bagain lor Rusia.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Wozencraft, W. C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds). ed. Mammal Species of the World (3rd edition ed.). Johns Hopkins University Press. pp. 541-542. ISBN 0-801-88221-4. http://www.bucknell.edu/msw3.
  2. ^ http://animals.nationalgeographic.com/animals/mammals/lynx/
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lynx&oldid=869014"