Lutfiah Sungkar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lutfiah Sungkar
Lutfiah Sungkar.jpg
LairLutfiah Ali Sungkar
PakaryanUstadzah
Taun aktif1990-sekarang
BojoHasan Ali (Cerai)
Mulya Tarmidzi (Cerai)
Hasan Amudi (Cerai)
PasanganEma Sungkar (Kakak)
Mark Sungkar (Adik)
Nadjib Sungkar (Adik)
AnakRiza Hasan
Sylvia Hasan
Helmi Hasan
Deana Hasan
Naufal Hasan
Wong tuwaAli Sungkar dan Fatma

Hajjah Lutfiah Ali Sungkar ingkang miyos wonten ing Sala tanggal 12 Juli 1947 inggih punika salah satunggaling ustadzah lan mubalighah Indonésia.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Lutfiah sungkar ingih punika putri saking pasangan Ali Mubarak Sungkar (salah satunggaling sodagar saking Yaman) lan Fatma. Piyambakipun inggih sedherek kandhung saking aktor Indonesia, Mark Sungkar lan pengusaha ugi dados Ketua Yayasan Bismillah, Nadjib Sungkar.[2] Lutfiah inggih punika satunggaling janda saking garwanipun rumiyin inggih punika Letkol AL, dr. H. Mulya Tarmidi, lan pinaringan putra gangsal, inggih punika Reza, Shelly, Jemy, Deana lan Nouvel. Garwanipun ingkang nomer tiga inggih punika Hasan Al Maudy déné garwanipun ingkang kaping pisan inggih punika Hasan Ali.

Padamelanipun[besut | besut sumber]

Hj. Lutfiah Sungkar kondhang wonten ing adicara-adicara Islam ing televisi kados ta ing program Renungan Ramadan ing SCTV saha Embun Pagi ing Indosiar. Lutfiah Sungkar inggih punika satunggaling ustadzah ingkang ayu lan wicaksana. Wonten ing saben kalodhangan, piyambakipun sampun mesti katingal ayu lan anggun. Lan ing saben ceramahipun, piyambakipun asring ngandharaken babagan kulawarga. piyambakipun asring nengenaken supados manugsa punika saé punika ingkang sami-sami muslim utawi non muslim kedah sami ngurmati, andhap asor, sareh, lan tansah mangsulaken sedya prakawis ingkang dipunraosaken dhumatan Allah. Kajawi dakwah liwat médhia komunikasi, sapunika Hj. Lutfiah ugi sampun maringaken ceramahipun liwat telepon seluler lan namung piyambakipun inggih penceramah èstri ing Indonesia ingkang dakwah liwat Al Qur'an Seluler. Hj. Lutfiah Sungkar sapunika aktip ngisi dakwah kanthi keliling Indonesia lan asring rawuh ing kathah adicara pengaosan, déné piyambakipun asring dados penceramahipun. Dalemipun Hj. Lutfiah Sungkar sapunika inggih wonten ing kawasan Ciledug, Tangerang, Jawa Kulon. Piyambakipun inggih kalebet ustadzah ingkang aktip paring kajian-kajian babagan Islam ing kalangan masarakat. Piyambakipun boten namung paring sesorah ing Jakarta kémawon nanging ugi dhateng luar kutha. Kajawi punika, piyambakipun ugi sampun naté pikantuk penghargaan saking Asean Moslem Award ing taun 2004, satunggaling lembaga ingkang paring raos pedhuli saha pangertosan ingkang inggil dhateng prestasi muslim. Sapunika piyambakipun gadhah usaha obat-obatan herbal ingkang namanipun Mahabbah.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Biografi Lutfiah Sungkar (dipunundhuh tanggal 27 Januari 2013)
  2. [2] LUTFIAH SUNGKAR (dipunundhuh tanggal 27 Januari 2013)