Lukman Ali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Lukman Ali miyos wonten Mungka, Payakumbuh, Sumatra Kulon, 25 Dhésèmber 1931. Lukman Ali lulus saking Fakultas Sastra Universitas Indonesia taun 1963. Lukman Ali lajeng nerasaken pawiyatan Manajemen wonten Sespa LAN (1974), Universitas Leiden (1977-1978). Piyambakipun naté nyambut damel dados guru SD, SMP, SGA, SMA, universitas kaliyan wonten akademi. Nyambut damel wonten Fakultas Sastra Universitas Indonesia taun 1992, wonten Departemen Pendidikan dan Kebudayaan taun 1995 dados kabid, Lembaga Bahasa (1964-1980), gadhah kapitayan kangge njagi Lembaga Bahasa Nasional (1970-1971, sapunika kawastanan Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa), Atasé Pendhidhikan ing KBRI Kuala Lumpur Malaysia (1980-1984), Kepala Kantor Wilayah Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Propinsi Sumatera Barat (1985-1987), Staf Ahli Menteri Pendidikan dan Kebudayaan (1989-1992).

Karya-karya[besut | besut sumber]

Karyanipun ingkang awujud cerkak kaliyan esai inggih punika Kisah, Mimbar Indonesia, Sastra, Budaya Jaya, Horison, Abadi, Indonesia Raya, AB, Tempo, Sinar Harapan, Suara Karya, Singgalang, Haluan, dan Republika. Piyambakipun ngrimat Pembinaan Bahasa Indonesia wonten TVRI. Karyanipun: Bahasa dan Kesusatraan sebagai Cermin Manusia Indonesia (sastra, 1967), Tentang Kritik Sastra (antologi esai, 1978), Berbahasa Baik dan Berbahasa dengan Baik (sastra, 1989), Dari Ikhtisar Masalah Angkatan Sampai Catatan Kaki (kumpulan esai, 1989), Unsur Adat Minangkabau dalam Sastra Indonesia 1922-1956 (sastra, 1994), Pekan Selasa (kumpulan cerpen, 1998)[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rampan, Korrie Layun, 1953- (2000). Leksikon susastra Indonesia (Cet. 1 ed.). Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 9796663589. OCLC 47208002.CS1 maint: multiple names: authors list (link)