Luis Suárez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luis Suárez
Luis Suarez 2019 03 17 2.jpg
Suárez ing Barcelona vs Real Betis taun 2019
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luis Alberto Suárez Díaz[1]
Tanggal lair (1987-01-24) 24 Januari 1987 (umur 33)[1]
Papan lair Salto, Uruguay
Dhuwur 1.82 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Atlético Madrid
Angka 9
Karir nom
2003–2005 Nacional
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Nacional 27 (10)
2006–2007 Groningen 29 (10)
2007–2011 Ajax 110 (81)
2011–2014 Liverpool 110 (69)
2014–2020 Barcelona 111 (95)
2020-saiki Atlético Madrid 4 (3)
Tim nasional
2006–2007 Uruguay U20 4 (2)
2012 Uruguay U23 4 (3)
2007– Uruguay 95 (49)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 October 2017

Luis Alberto Suárez Díaz (pangucap cara Spanyol: [ˈlwis ˈswaɾes] lair ing Salto, Uruguay, 24 Januari 1987; umur 33 taun) utawi misuwur kanthi asma Luis Suárez inggih punika satunggaling juru main bal bal-balan Uruguay ingkang main ing posisi striker kanggé klub FC Barcelona lan ugi mbéla tim nasional Uruguay.[3] Luis Suárez dipunanggep minangka salah setunggalipun striker ingkang saé piyambak sadonya.[4] Suarez sampun menangaken kalih piala Sepatu Emas Eropa, lan dipunanggep minangka juru main bal nomer tiga ingkang saé piyambak ing donya déning médhiya Guardian ing taun 2016.[4] Ing sadanguning kariripun, Suarez ugi sampun kasil pikantuk 14 trofi, kalebet Liga Champion lan Copa Amerika.[4] Luis Suárez ing kariripun dados pemain bal anggadhahi peparab aran El Pistoléro utawi menawi dipunterjemahaken sang juru tembak, bab kasebut jalaran menawi sasampunipun kasil damel gol, sélébrasinipun Suárez mèmper tiyang kang nembe nyekel pistul utawi bedhil.

Taun 2006, Suárez pindhah dhateng Walanda kanggé main ing klub Groningen ing Eredivisie. Suárez dipuntransfer dhateng Ajax ing taun 2007.[5] Taun 2008-2009 Suárez dados Ajax Player of The Year. Taun salajengipun, Suárez njabat dados kaptèn klub, dados top skorer liga kanthi 35 gol ing 33 pertandhingan, lan menangaken Dutch Footballer of the Year.[5] Suárez nyithak 49 gol ing sedaya kompetisi lan Ajax menangaken Piala KNVB.[5] Taun mangsa 2010-2011, Suárez nyithak setunggal gol kanggé njangkepi 100 gol kanggé Ajax, saéngga mlebet ing kelompok juru main kalebet Johan Cruyff, Marco van Basten lan Dennis Bergkamp.[5]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhsar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Nacional 2005–06 Primera División 27 10 3 0 4 2 34 12
Groningen 2006–07 Eredivisie 29 10 2 1 2 1 4 3 37 15
Ajax 2007–08 Eredivisie 33 17 3 2 4 1 4 2 44 22
2008–09 Eredivisie 31 22 2 1 10 5 43 28
2009–10 Eredivisie 33 35 6 8 9 6 48 49
2010–11 Eredivisie 13 7 1 1 9 4 1 0 24 12
Gunggung 110 81 12 12 32 16 5 2 159 111
Liverpool 2010–11 Liga Primèr Inggris 13 4 0 0 0 0 0 0 13 4
2011–12 Liga Primèr Inggris 31 11 4 3 4 3 39 17
2012–13 Liga Primèr Inggris 33 23 2 2 1 1 8 4 44 30
2013–14 Liga Primèr Inggris 33 31 3 0 1 0 37 31
Gunggung 110 69 9 5 6 4 8 4 133 82
Barcelona 2014–15 La Liga 27 16 6 2 10 7 43 25
2015–16 La Liga 35 40 4 5 9 8 5 6 53 59
2016–17 La Liga 35 29 6 4 9 3 1 1 51 37
2017–18 La Liga 33 25 6 5 10 1 2 0 51 31
2018–19 La Liga 33 21 5 3 10 1 1 0 49 25
2019–20 La Liga 28 16 0 0 7 5 1 0 36 21
Gunggung 191 147 27 19 55 25 10 7 283 198
Atlético Madrid 2020–21 La Liga 4 3 0 0 0 0 4 3
Gunggung karir 471 320 50 37 6 4 100 46 23 14 650 421

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar tim nasional lan taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Uruguay 2007 6 2
2008 10 4
2009 12 3
2010 11 7
2011 13 10
2012 8 4
2013 16 9
2014 6 5
2016 8 3
2017 5 2
2018 11 6
2019 7 4
2020 2 3
Gunggung 115 62

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Luiz Suarez

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b 2014 FIFA World Cup Brazi: List of Players: Uruguay(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  2. Suárez – Luis Alberto Suárez Díaz – FC Barcelona(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  3. Ficha de jugador del selección: Luis Suárez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. a b c Profil dan Biodata Lengkap Luis Suarez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  5. a b c d Luis Suarez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)