Luis Suárez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luis Suárez
U09 Luis Suárez 7540.jpg
Suárez ing Timnas Uruguay taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luis Alberto Suárez Díaz[1]
Tanggal lair (1987-01-24) 24 Januari 1987 (umur 32)[1]
Papan lair Salto, Uruguay
Dhuwur 1.82 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 9
Karir nom
2003–2005 Nacional
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Nacional 27 (10)
2006–2007 Groningen 29 (10)
2007–2011 Ajax 110 (81)
2011–2014 Liverpool 110 (69)
2014– Barcelona 111 (95)
Tim nasional
2006–2007 Uruguay U20 4 (2)
2012 Uruguay U23 4 (3)
2007– Uruguay 95 (49)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 October 2017

Luis Alberto Suárez Díaz (pangucap cara Spanyol: [ˈlwis ˈswaɾes] lair ing Salto, Uruguay, 24 Januari 1987; umur 32 taun) utawi misuwur kanthi asma Luis Suárez inggih punika satunggaling juru main bal bal-balan Uruguay ingkang main ing posisi striker kanggé klub FC Barcelona lan ugi mbéla tim nasional Uruguay.[3] Luis Suárez dipunanggep minangka salah setunggalipun striker paling saé sakdonya.[4] Suarez sampun menangaken kalih piala Sepatu Emas Eropa, lan dipunanggep minangka juru main bal nomer tiga paling saé ing donya déning médhiya Guardian ing taun 2016.[4] Ing sadanguning kariripun, Suarez ugi sampun kasil pikantuk 14 trofi, kalebet Liga Champion lan Copa Amerika.[4] Luis Suárez ing kariripun dados pemain bal anggadhahi peparab aran El Pistoléro utawi menawi dipunterjemahaken sang juru tembak, bab kasebut jalaran menawi sasampunipun kasil damel gol, sélébrasinipun Suárez mèmper tiyang kang nembe nyekel pistul utawi bedhil.

Taun 2006, Suárez pindhah dhateng Walanda kanggé main ing klub Groningen ing Eredivisie. Suárez dipuntransfer dhateng Ajax ing taun 2007.[5] Taun 2008-2009 Suárez dados Ajax Player of The Year. Taun salajengipun, Suárez njabat dados kaptèn klub, dados top skorer liga kanthi 35 gol ing 33 pertandhingan, lan menangaken Dutch Footballer of the Year.[5] Suárez nyithak 49 gol ing sedaya kompetisi lan Ajax menangaken Piala KNVB.[5] Taun mangsa 2010-2011, Suárez nyithak setunggal gol kanggé njangkepi 100 gol kanggé Ajax, saéngga mlebet ing kelompok juru main kalebet Johan Cruyff, Marco van Basten lan Dennis Bergkamp.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Luiz Suarez

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b 2014 FIFA World Cup Brazi: List of Players: Uruguay(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  2. Suárez – Luis Alberto Suárez Díaz – FC Barcelona(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  3. Ficha de jugador del selección: Luis Suárez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. a b c Profil dan Biodata Lengkap Luis Suarez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  5. a b c d Luis Suarez(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)