Lord Carnarvon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
George Herbert
Lord Carnarvon, penyokong dana bagi Howard Carter
Lair (1866-06-26) 26 Juni 1866 (umur 151) invalid year
Highclere Castle
Pati Cithakan:Tanggal kematian dan umur
Kairo, Mesir
Kabangsan Inggris
Babagan ngèlmu mesir kuno
Misuwur amarga makam Tutankhamun

Géorgè édward Stanhopè Molynèux Hérbèrt, Earl kaping 5 dari Carnarvon (lair ing Kastil Highclere, 26 Juni 1866 – pati ing Kairo, 5 April 1923 ing yuswa 56 taun) ya iku bangsawan Inggris sing mbiyayai ekskavasi kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja, Mesir.

Panguripan[besut | besut sumber]

Géorgè Hérbèrt lair ing Kastil Highclere, Hampshire ing 26 Juni 1866. sekolah ing Kolese Eton sedurunge kuliah ing Trinity College, Cambridge. Gelar Earl dari Carnarvon dioleh ing taun 1890. Ing 26 Juni 1895, Carnarvon nikah karo Almina Victoria Maria Alexandra Wombwell, putri teka pasangan Marie Boyer lan Frederick Charles Wombwell. Alfred de Rothschild teka kulawarga bankir Rothschild disangka ya iku ayah kandung teka Lady Carnarvon amarga nunjuke dadi ahli waris.

Lord Carnarvon sugih banget lan dikenal dadi pemilik kuca pacuan lan penggemar otomotif ing era awal indhustri mobil. Ia uga sisan pengemudi sing ceroboh, lan naté ngalami kecelakaan lalu lintas serius ing taun 1901 sing nyebabke cacat.

Ing taun 1902, Lord Carnarvon Ngedekke peternakan Highclere Stud kanggo ternak jaran keturunan murni sing digunake kanggo pacuan. Ing 1905, ia didadeke organisator ing Pacuan Kuda Newbury sing waktu kui anyar dibangun. Semenjak kui uga, kulawarga Lord Carnarvon turun temurun bergerak ing babagan jaran pacuan. Sejak 1969, ponakane sing duwé jeneng Henry George Reginald Molyneux Herbert, Earl ke-7 dari Carnarvon dadi Manajer Pacuan kanggo Ratu Elizabeth II sisan kanca cedake.

Tertarik ing ngèlmu mesir kuno[besut | besut sumber]

Lord Carnarvon tertarik marang ngèlmu mesir kuno lan dadi sponsor ekskavasi kuburan raja-raja ing Thebes sing dijalanke Howard Carter. taun 1922, mereka mbukak kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja. Pira-pira taun seteruse, Lord Carnarvon mati ing Hotèl Continental-Savoy, Kairo.[1] Matine dadi bahan spekulasi, termasuk kisah "Kutukan Tutankhamun" utawa Kutukan Pirngon. yèn mangkono,matine mungkin disebabaké bakteremia akibat teka cokotan nyamuk sing terinfeksi bakteri erisipelas. Howard Carter bisa nahan urip ngasi enam welas taun seteruse.

Makam Carnarvon terletak di atas bukit di Beacon Hill, Burghclere, Hampshire[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Carnarvon Is Dead Of An Insect's Bite At Pharaoh's Tomb. Blood Poisoning and Ensuing Pneumonia Conquer Tut-ankh-Amen Discoverer in Egypt.". New York Times. 5 April 1923. Dijupuk 12 Agustus 2008. The Earl of Carnarvon died peacefully at 2 o'clock this morning. He was conscious almost to the end.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Makam Carnarvon

Pranala[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Henry Howard Herbert
Earl dari Carnarvon
1890–1923
Diganti déning:
Henry George Herbert