Lene Marlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lene Marlin
Lene Marlin-cropped.jpg
Lene Marlin, 2009
Pratélan latar wuri
Jeneng lairLene Marlin Pedersen
Lair (1980-08-17) 17 Agustus 1980 (umur 39)
Tromsø, Norwégia
GénrePop
Akustik
PakaryanPenyanyi
Panulis lagu
Pamentas
PirantiVokal
Piano
Gitar
Mangsa akarya1998–saiki
LabèlVirgin, EMI
Sana jaringanwww.lenemarlin.com

Lene Marlin (lair minangka Lene Marlin Pedersen, 17 Agustus 1980, ing Tromsø, Norwégia) iku sawijining penyanyi lan juru main musik Norwégia.

Babad slira[besut | besut sumber]

Lene nalika umuré 15 taun olèh kado gitaré sing kapisan. Lene iku bocahé otodidak lan main lagu saha tembang sing ditulis dhéwé kanggo kanca lan saduluré. Nalika ing mangsa panas taun 1997, stasiun radio Norwégia sing gedhé dhéwé, NRK, olèh kasèt sing isiné rekaman Lene Marlin. Banjur Lene diundang, dikon mara ngrekam. Rekaman iki ngréwangi Lene olèh kontrak ing perusahaan musik Virgin.

Diskografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]