Lady Gaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lady Gaga
Lady Gaga in Rome.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Stefani Joanne Angelina Germanotta
Saka  Amérika Sarékat Yonkers, New York
Génre Pop
Pop Dance
Elektronika
Pakaryan Penyanyi
Pencipta lagu
Musisi
Penari
Piranti Vokal
Piano
Synthesizer
Keytar
Mangsa akarya 2006–saiki
Labèl Def Jam
Interscope
Kon Live
Streamline
Cherrytree
Sing magepokan Akon, Beyonce, Space Cowboy, Elton John, Madonna
Sana jaringan www.ladygaga.com

Joanne Stefani Germanotta utawa kang luwih dikenal minangka Lady Gaga ya iku penyanyi lan penulis lagu saka Amerika.[1] Dhèwèké lair ing New York, 20 Maret 1986.[1] Gaga mulai kariré kawit ngetokaké album THE FAME ing taun 2008.[1] Kanthi ngusung jinis musik elektronika, album iki éntuk respon positif saka kritikus musik donya.[1] Malah single Just Dance éntuk nominasi Best Dance Recording ing ajang Grammy Awards.[1]

Single kapindhoné kang dirilis saka album THE FAME, Poker Face nalika taun 29 September 2008 lan kasil dadi nomor siji ing enem nagara.[1]

Gaga kasil mleu ing BBC Sound of 2009 minangka Best Rising Stars nalika tanggal 5 Desember 2008.[1] Ing 12 Januari 2009, dhèwèké ngumumaké yèn dhèwèké bakal nganakake tur kang paling wiwitan, The Fame Ball Tour, kang disponsori déning Dylan George Jeans.[1] Ing tur iki, Gaga bakal ngubengi Amerika lan Kanada.[1]

Lady Gaga ngormati banget marang penggemaré.[2] Dhèwèké kerep dijuluki Mother Monster.[2] Lady tau kandha yèn luwih apik kelangan kabèh bandhané tinimbang kélangan penggemaré.[2] Katresnane Lady Gaga marang penggemaré dibuktèkaké kanthi lagune kang judule Born This Way.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) kapanlagi.com Diundhuh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id) liputan6.com Diundhuh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lady_Gaga&oldid=1086480"