Kuwas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kuas dimumpangatake jupuk cet
Kuas

Kuas ya iku piranti kang dimumpangatake kanggo ngecet (pasang cet) ing sing ndunungi kanvas, kertas utawa bahan liyané.Semana uga cet kang akèh jinisé kanthi umum kuas uga digawé karo mumpangate lan jinising cet kang arupa-rupa.Wujudé kuas kapérang saka gagang kayu temin/kerah talénan lan wulu kuas.

  • Anané arupa-rupa cat kang ana ing tlatah donya kuas bisa kapérang saka bahan dasaré ana loro ya iku:
  • Kuas kapérang saka macemé (stiff hair) ya iku:
    • Kuas Bright ya iku kuas kang wujudté pesagi kang wujud temin kang ombo lan mumpangate bisa kasilake kuasan kang kuat lan duwé efek liya
    • Kuas Flat ya iku kuas kang wujudé pesagi tipis kanthi dawa wulu punjul kuas bright
    • Kuas round ya iku kuas kang wujudé bunder lan wulu lancip ngarah ing ndhuwur
    • Kuas fibert ya iku kuas tipis kanthi salaj sijiné pucuk kuas wujudé lonjong
    • Kuas fitch ya iku kuas wujudé pesagi lan paling tipis saka kuas liyané
    • Kuas fan blender ya iku kuas kang wujudé kaya kipas kang bis dimumpangatake kanggo netralake cet lènga kang sisih teles kanthi nyamcurake cat siji lan sijiné.
Jinis kuas