Kuwé mangkok ubi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kue Mangkok Ubi Ungu

Kuwé mangkok ubi inggih punika kalebet salah satunggaling tetedhan tradhisional ingkang awujud jajan pasar. Kué mangkok ubi punika wujudipun kados kue mangkok nanging ingkang bedakaken inggih dipundamel saking uwi ungu.[1]

Resep Bahanipun[besut | besut sumber]

Bahan-bahan ingkang dipun-ginakaken kanggé damel kue mangkok ubi, ing antawisipun inggih kados makaten:[2]

  1. 175 gram glepung beras
  2. 175 ml toya asrep
  3. 100 gram tape tela
  4. uwi ungu
  5. 75 gram glepung terigu
  6. 50 gram gendhis pasir
  7. 125 ml toya umub
  8. 125 ml soda/soft drink
  9. 1 cendhok teh baking powder

Caranipun damel[besut | besut sumber]

Caranipun damel kue mangkok ubi inggih kados damel kue mangkok ing padatanipun, inggih kados makaten:[2]

  • Glepung beras dipuncampur toya asrep lajeng dipungiles, dipunuleni ngantos glepung kala wau katingal teles, manawi sampun dipuntutup mawi plastik lan saged dipundhemaken sekedhap.
  • Tape kaliyan uwi ungu saged dipuncampur, lajeng dipunundhak ngantos alus.
  • Lebetaken toya panas wonten ing glepung terigu lajeng dipunudhak ngantos rata.
  • Campuran tape lan uwi ungu kala wau dipunlebetaken wonten ing glepung beras dpun campur kaliyan gendhis pasir, lajeng dipunundhak saha dipunrmes ngantos lebut, rata, kirang langkung 7-10 menit. Anggènipun nyampur wonten ing glepung terigu sakedhik saking sakedhik, kanthi dipunudhak terus, manawi betahaken dipunsaring, inggih saged dipunsaring.
  • Cetakan kue mangkok saged dipunpanasi wonten ing lebet soblok ingkang toyanipun sampun umub. Adonan kue saged dipunlebetaken wonten ing tatakan kue ngantos sak cekapipun tatakan kue. Kue lajeng dipundang kirang langung 25 menit ngantos mrekah. Ampun bikak tutup dandang ing 20 meit sapisan supados asiipun kue mangkok ubi langkung saé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 13 Dhésèmber 2012)
  2. a b [2](dipunundhuh tanggal 13 Dhésèmber 2012)