Kulit woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flavedo oranye lan albedo .
Pisang sing dikupas sebagian.

Kulit uga dikenal minangka kulit utawa kulit, yaiku lapisan protèktif njaba kanggo woh utawa sayuran sing bisa dikupas. Kulit biasane exocarp botani, nanging istilah exocarp uga kalebu kasus hard kacang -kacangan, sing ora diarani kulit amarga ora dikupas nganggo tangan utawa pengupas, nanging kerang amarga atose.

Woh kanthi kulit sing kandel, kayata woh jeruk, diarani hesperidium . Ing hesperidia, lapisan njero (uga diarani albedo utawa, ing antarane non-botanis, pith ) [1] dikupas bebarengan karo lapisan njaba (diarani flavedo ), lan bareng-bareng diarani kulit. [2] Flavedo lan albedo, yaiku exocarp lan mesocarp . Lapisan jus ing njero kulit (ngemot wiji) yaiku endokarp .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "pith". Oxford English Dictionary.
  2. "Orange & Orange Juice". http://www.citrusbr.com/en/. Brazilian Association of Citrus Exporters. Dibukak ing 2021-02-18. External link in |website= (pitulung)