Kongnamul-bulgogi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kongnamul-bulgogi 1.jpg

Kongnamul-bulgogi ( Koréa: 콩나물불고기 , secara harfiah " sprout sprout bulgogi "), kadhang disingkat kongbul ( Koréa: 콩불  ; kong kanggo kongnamul lan bul kanggo bulgogi), minangka panganan Korea modern. Yaiku kombinasi bulgogi, taugeh, kue beras, sayuran, mi, sosis, lan saus pedhes. Bahan-bahan kasebut dipanggang ing wajan gedhe. Piring kasebut dadi saya populer ing Korea Selatan, utamane ing kalangan remaja, amarga regane murah lan rasa sing nyenengake.

Babi, toge, bawang, mrico abang, daun bawang, lan godhong perilla dibutuhake minangka bahan utama. Kajaba iku, kanggo nggawe saos, gochujang (고추장, tempel mrica abang ), ekstrak plum Korea saka Prunus mume (매실 액), saus tiram, lan papak remuk (다진 마늘) umume digunakake. Campuran saos, kecambah, lan daging babi sing wis masak masak sajian kasebut. [1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 육아이야기, 탄현댁의 일상. "콩불(콩나물불고기) 황금레시피". Dibukak ing 11 June 2015.