Kluban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kluban inggih punika salah siji panganan ingkang bahan dasaripun saking janganan kaya ta kacang lanjaran, tauge utawi kecambah, kangkung, bayem, lan sanèsipun. padatanipun kluban punika diurap kaliyan klapa lan dipuncampur kaliyan sambel kacang. Kluban ugi dipundhahar kaliyan krupuk usek utawa pèyèk. Wonten ing laladan-laladan namanipun kluban punika béda-béda kados ta wonten ingkang mastani urab, kuluban, lan sanèsipun.