Kloropita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kloropita
Haeckel Siphoneae.jpg
"Siphoneae" from Ernst Haeckel's Kunstformen der Natur, 1904
Klasifikasi ngèlmiah
Kelas[1]

Kloropita (basa Inggris: Chlorophyta), utawa alga ijo iku éwoning protista mirib tanduran. Kloropita iku alga unisélulér lan multisélulér kang didhominasi déning klorofil saéngga warnané ijo.[2] Ing ganggang ijo ana klorofil a, klorofil b, pigmén karotin lan xantofil. Jinis ganggang iki 90% urip ing banyu biyasa (sepa) lan 10 % ing laut dadi plankton, némpél ing watu utawa tanduran liya.[2] Ganggang ijo dikelompokaké dadi:

Hydrodiction sp. Koloniné iku wujudé kaya jala, akèh kang ditemukna ing banyu sepa, cara réprodhuksinéiku végetatif carané fragméntasi lan cara generatifé iku konjugasi.[3]

  • wujudé benang[3]

Spirogyra sp. Kloroplasé wujudé spiral, urip ing banyu sepa. Cara réprodhuksi végetatifé iku nganggo cara konjugasi.[3]

  • wujudé lembaran[3]

Ulva uripé némpél ing watu.[3] Cara réprodhuksi végetatifé iku nggawé zoospora lan cara generatifé iku isogami.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Guiry, M.D. & Guiry, G.M. (2011), AlgaeBase : Chlorophyta, World-wide electronic publication, National University of Ireland, Galway, dijupuk 2011-07-26 
  2. ^ a b c d e f g h i j (Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.119)
  3. ^ a b c d e f g h i j (Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.120)

Rujukan[besut | besut sumber]