Réprodhuksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Réprodhuksi iku sawjining prosès biologis nalika individu organisme anyar diprodhuksi [1]. Réprodhuksi yakuwi cara dhasar mempertahanaké dhiri sing diayahi déning kabèh wangun kauripan; saben individu organisme sing ana miangka asil saka sawijining prosès réprodhuksi déning luluhuré. Cara réprodhuksi kanthi umum dipérang dadi rong jinis: sèksual lan asèksual.

Sajeroning réprodhuksi asèksual, sawijining individu bisa nglakoni réprodhuksi tanpa cawé-cawé individu liya saka spésies sing padha. Pambelahan sel baktèri dadi rong sèl anak minangka conto saka réprodhuksi asèksual. Sanadyan mangkono, réprodhuksi asèksual ora diwatesi marang organisme sèl siji waé. Akèh-akèhé tetanduran uga duwé kamampuan kanggo ngayahi réprodhuksi asèksual.

Réprodhuksi sèksual mbutuhaké cawé-cawé rong individu, racaké saka jinis kelamin sing béda. Réprodhuksi manungsa normal iku conto umum réprodhuksi sèksual. Lumrahé, organisme sing luwih komplèks ngayahi réprodhuksi kanthi sèksual, déné organisme sing luwih prasaja, racaké siji sèl, ngayahi réprodhuksi kanthi asèksual.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Gonnick, Larry Kartun Riwayat Peradaban Jilid I. September 2006. KPG. ISBN 979-9100-51-8