Réprodhuksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Réprodhuksi iku sawjining prosès biologis nalika individu organisme anyar diprodhuksi [1]. Réprodhuksi yakuwi cara dhasar mempertahanaké dhiri sing diayahi déning kabèh wangun kauripan; saben individu organisme sing ana miangka asil saka sawijining prosès réprodhuksi déning luluhuré. Cara réprodhuksi sacara umum dipérang dadi rong jinis: sèksual lan asèksual.

Jroning réprodhuksi asèksual, sawijining individu bisa nglakoni réprodhuksi tanpa cawé-cawé individu liya saka spesies sing padha. Pambelahan sel baktèri dadi rong sèl anak minangka conto saka réprodhuksi asèksual. Senadyan mangkono, réprodhuksi asèksual ora diwatesi marang organisme sèl siji waé. Akèh-akèhé tetanduran uga nduwèni kamampuan kanggo ngayahi réprodhuksi asèksual.

Réprodhuksi sèksual mbutuhaké cawé-cawé rong individu, biasané saka jinis kelamin sing béda. Réprodhuksi manungsa normal iku conto umum réprodhuksi sèksual. Sacara umum, organisme sing luwih komplèks ngayahi réprodhuksi sacara sèksual, déné organisme sing luwih prasaja, biasané siji sèl, ngayahi réprodhuksi sacara asèksual.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gonnick, Larry Kartun Riwayat Peradaban Jilid I. September 2006. KPG. ISBN 979-9100-51-8
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Réprodhuksi&oldid=821477"