Klappertaart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Klappertaart ing Indonesia dikenal minangka kuweh khas Manado

Klappertaart ya iku panganan awujud kuweh kang minangka panganan khas Manado. Kuweh iki digawé saka klapa, glepung, susu, mentega,lan endhog.[1] Resep bolu iki dipangaribawani saka pamaréntahan kolonial Walanda nalika isih njajah ing Manado.[2] Klappertaart isine iku custard lembut kang ana irisan degane.[2] Panganan iki paling enak dipangan nalika adhem.[1] Klappertaart akèh didol ing warung makan utawa restoran-restoran kang nawakake masakan manado.[2] Klappertaart kalebu panganan kang nduwe kolesterol dhuwur.[3] Klappertaart bisa dimasak nganggo cara apa wae kaya ta dipanggang karo roti.[3] Klappertaart kang akèh ditemoni ing pasaran padatan klappertaart kang dipanggang. Klappertaart kang kaya mangkono digawé saka adonan glepung, maizena, mentega, endhog, sarta klapa.Yèn wujude kaya mangkene, klappertaart dadi padhet kaya roti tart.[3] Saliyane klappertaart panggang, ana uga unbaked klappertaart (klappertaart kang ora dipanggang) kang teksture kaya custard.[2] Yèn klappertaart kanthi wujud kaya mangkene, paling enak dipangan nalika adhem. Panganan iki aja nganti kesuwen dijarake ing njaba kulkas jalaran rasane bakal malih dadi kecut.[3] Ukuran klappertaart kang didol ing pasaran padatan koppen (cup), klein (cilik), middel (sedheng), lan Groot' (gedhe)

Cathetan suku[besut | besut sumber]