Kimchi-buchimgae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kimchijeon
250px
Jeneng liyanéKimchi buchimgae
JinisJeon
AjanganMakanan pembuka, makanan ringan atau banchan
Panggonan asalKorea
Woworan pokokIrisan kimchi, adonan tepung
Buku masakan: Kimchijeon  Médhia: Kimchijeon
Kimchi-buchimgae
Hangul김치전
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnagimchijeon
McCune–Reischauerkimch'ijŏn

Kimchijeon utawa kimchi jeon (uga dikenal minangka Kimchi buchimgae [김치 부침개]) ( pangucap cara Koréa: [kimtɕʰi dʑʌn] pangucap cara Koréa: [kimtɕʰi dʑʌn] ) ya iku variasi jeon , utawa sajian kang padha karo panekuk Koréa , umumé digawé nganggo irisan kimchi , adonan glepung, lan kadhangkala nganggo sawatara sayuran liyané. Nanging, daging (daging babi lemah) uga ditambahaké.[1] Kimchi, acar sayuran pedhes kang dibumbui nganggo lombok lan jeotgal , ya iku bahan utama masakan Korea . Hidangan kang apik kanggo nggunakaké kimchi tekan mateng. Kimchijeon asring diakui ing budhaya Koréa minangka hidangan rakyat kelas ngisor yèn sapa waé bisa nggawé kanthi gampang ing omah tanpa anggaran tambahan.

Panganan iki biasané dadi panganan pambuka, cemilan utawa banchan ( panganan pendamping ).

Nalika nyiapaké kimchijeon, banyu uyah kanggo kimchi asring ditambahaké, utamané saka baechu kimchi , digawé saka kubis Napa. Banyu uyah mau mènèhi werna abang kanggo adonan nanging ora kanggo rasa pedhes iku dhéwé. Bebarengan karo Kimchi, disajikaké minangka anju karo minuman beralkohol kayata makgeolli utawa dongdongju .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "koreanyori.com(co.kr) 26. 김치전". anakii.anakii.net. Dijupuk 10 September 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]