Kim Hee Sun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kim Hee-sun
Kim Hee Sun.jpg
Kim Hee Sun
Lair (1977-02-25) Fèbruari 25, 1977 (umur 42)
Daegu, South Koréa
Jeneng liya Hee-seon Kim
Pakaryan Actress
Taun aktif 1994–saiki
Bojo Park Ju-young
Jeneng Koréa
Hangul 김희선
Alihaksara sing Disampurnakaké Gim Hui-seon
McCune–Reischauer Kim Hŭi-sŏn

Kim Hee-sun ( (1977-02-25) Fèbruari 25, 1977 (umur 42)) iku aktris Koréa.[1] Dhèwèké sempet nempuh pandidikan ning donya drama ning Chung-Ang University.[1] Dhèwèké iku garwa saka Park Ju Young lan wis duwé anak wadon siji.[1] Saiki dhèwèké manggon ning Seoul lan kondhang dadu model lan presenter.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Wanita kang duwé dhuwur 168 cm iki wiwit metu ning televisi nalika dhèwèké ning umur 11 taun.[1] Dhèwèké miwiti karir ning donya perfileman ning taun 1997 ning filem kang judhulé Repechage bebarengan karo Jang Dong-gun kang dadi lawan mainé.[1] Sawisé sukses ning filem kaping pisané, sutradara Lee Kwang-hoon miwiti karir lan ngajak kanggo mainaké filem taun 1999 kang judhulé Ghost in Love.[1] Aktingé kang paling apik ya iku ning filem kang digarap ning Cina kang judhulé Bichunmoo lan sawisé dirilis ning taun 2000.[1] Meski aktingé ning filem mau sempet olih kritikan.[1] Nanging, filem mau anggawe dhèwèké kondhang ning luwar nagari lan mancanagara.[1] Luwih saka, amarga dhèwèké dadi artis nomer siji ning Nagara liyané, kaya ta Cina, Hong Kong, Taiwan, lan nagara-nagara liyané.[1]

Ing pungkasan taun 2001, Kim mainaké peran kang béda karo filem-filem sadurungé.[1] Dhèwèké akiré motong cekak rambuté lan mainaké tokoh animasi Wanee and Junah.[1] Ning taun 2003, dhèwèké mainaké peran bebarengan karo Shin Ha-Kyun ning filem kang judhulé A Man Who Went to Marsgarapan sutradara Kim Jung-kwon, sutradara filem kang judhulé judhul Ditto.[1] Dhèwèké uga kondhang dadi “first beauty of South Koréa”.[1] Ning taun 2005, dhèwèké dolanan bebarengan karo Jackie Chan dadi Korean Princess ning The Mith.[1] Karo mbintangi iklan Samsung, nganti saiki Kim wis ngeraup panghasilan kang kira-kira nganti tujuh juta Dollar Amérika.[1] Ning taun 2010, Dhèwèké mbintangi fil epic perang China kang judhulé WARRING STATES.[2] Ning filem iku dhèwèké bakal main bebarengan karo Sun Honglei.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Kim Hee Sun[1]:

  • 2006 Smile Again
  • 2005 The Myth
  • 2003 A Man Who Went to Mars
  • 2001 Wanee & Junah
  • 2000 Bichunmoo
  • 1999 Tomato
  • 1998 Wedding Dress
  • 1997 Repechage
  • 1996 Faraway Country Sauna Guys
  • 1995 The Son of the Wind
  • 1994 SBS Agatha Christie

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah déning Kim Hee Sun[1]:

  • 2001 Blue Dragon Film Award (Most Popular Actress)
  • 2000 SBS Drama Awards (Popularity Award)
  • 1999 Mar. Honorary Ambassador of Goodwill to France
  • 1998 Dec.SBS Drama Awards "Grand Prize" Receive
  • 1997 Dec. KBS Drama Awards "Popularity Award"
  • 1996 Dec. KBS Drama Awards "Top Excellence Award"
  • 1995 Dec. Performance Awards "Budding Actress Award

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s biografi Kim Hee Sun dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. a b berita Kim Hee Sun dipununduh tanggal 21 Agustus 2011