Sruni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kembang Sruni)
Seruni
Chrysanthemum sp.jpg
Chrysanthemum sp
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Asterales
Famili: Asteraceae
Tribe: Anthemideae
Génus: Chrysanthemum
Spésies tipe
Chrysanthemum indicum L.
Spesies
Chrysanthemum aphrodite
Chrysanthemum arcticum
Chrysanthemum argyrophyllum
Chrysanthemum arisanense
Chrysanthemum boreale
Chrysanthemum chalchingolicum
Chrysanthemum chanetii
Chrysanthemum cinerariaefolium
Chrysanthemum coronarium
Chrysanthemum crassum
Chrysanthemum glabriusculum
Chrysanthemum hypargyrum
Chrysanthemum indicum
Chrysanthemum japonense
Chrysanthemum japonicum
Chrysanthemum lavandulifolium
Chrysanthemum mawii
Chrysanthemum maximowiczii
Chrysanthemum mongolicum
Chrysanthemum morifolium
Chrysanthemum morii
Chrysanthemum okiense
Chrysanthemum oreastrum
Chrysanthemum ornatum
Chrysanthemum pacificum
Chrysanthemum potentilloides
Chrysanthemum segetum
Chrysanthemum shiwogiku
Chrysanthemum sinuatum
Chrysanthemum vestitum
Chrysanthemum weyrichii
Chrysanthemum yoshinaganthum

Chrysanthemum zawadskii

Kembang seruni, krisan, utawa krisantemum iku sawijining tetanduran ngembang kang asring ditandur minangka tanduran hias pekarangan utawa kembang petik. Tetanduran ngembang iki wiwit ana saka jaman Kapur.

Kembang seruni iku péranganing tetanduran suku kenikir-kenikiran utawa Asteraceae sing kalebu manéka jinis Chrysanthemum.

Kembang nasional Jepang iki sajeroning basa Jepang sinebut 菊花 (kikuka).

Pranala njaba[besut | besut sumber]