Keira Knightley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Keira Knightley 2005.jpg

Keira Knightley (lair ing Teddington, London, Inggris, 26 Maret 1985; umur 29 taun)[1], iku aktris kang kawentar ing jagad film hollywood kang asalé saka Inggris.[1] [2] Keira Knightley iku anak saka aktor Will Knightley lan penulis drama Sharman Macdonald[1]. Dhèwèké wiwit tampil ing umur 7 taun ing layar TV ing sérial TV Screen One: Royal celebration (#5.4) taun 1993 dadi bocah cilik[1]. Nanging peran pisanan kang diantuki iku nalika dhèwèké umur 9 taun ing sérial TV kang judhulé A Village.[1][2] Dhèwèké duwé masalah kangèlan maca utawa disleksia ing mangsa ciliké nanging ing umur welasan bisa mari merga dhorongan saka keluargané[1]. Nanging peran pisanané Keira iku ing film TV kang judhulé A Village Affair ing umur 9 taun[1]. Ing taun 1999 dhèwèké olèh peran kang apik ing film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace kang ndadèkaké dhèwèké aktris kang kawentar[1]. Terus diterusaké ing film The Hole ing taun 2001. Dhèwèké olèh peran apik manèh dadi bocah wadon kang tomboy ing Bend It Like Beckham ing taun 2002, ing kono dhèwèké dadi pemain bal kang duwé jeneng Juliette 'Jules' Paxton[1].[2]

Dhaptar film[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki dhaptar film kang dibintangi déning Keira Knightley.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (en)[1]
  2. ^ a b c (en)[2]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Keira_Knightley&oldid=830741"