Oliver Twist

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Oliver Twist, utawa The Parish Boy's Progress, iku novel ka-2 saka Charles Dickens, lan dibabar pisanan minangka serial nalika 1837–39. Novel iki nyaritaké piyatu ajénéng Oliver Twist, sing miwiti urip ing panti tunawisma. Dhèwèké banjur didol murih makarya kanggo juru jisim nanging dhèwèké minggat, lunga nyang London. Oliver banjur ketemu Artful Dodger, anggota geng copèt sing dipimpin kriminal kaki, Fagin.

Oliver Twist iku kondhang mawa gegambaran nirromantis lan carita sing ngambaraké kriminal lan uripé sing ala. Caritané uga ngambaraké panganiaya sing dialami para piyatu ing London nalika tengahan abad 19.[1] Sesirah liyané ya iku, The Parish Boy's Progress, sing nyinggung lakon Bunyan ing The Pilgrim's Progress, lan karikatur seri abad 18 sing digubah William Hogarth, A Rake's Progress lan A Harlot's Progress.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Donovan, Frank.
  2. ^ Dunn, Richard J..