Oliver Twist

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Oliver Twist, utawa The Parish Boy's Progress, iku novèl angka 2 saka Charles Dickens, lan dibabar pisanan minangka serial nalika 1837–39. Novèl iki nyaritaké piyatu ajénéng Oliver Twist, kang miwiti urip ing panti tunawisma. Dhèwèké banjur didol murih makarya kanggo juru jisim nanging dhèwèké minggat, lunga menyang London. Oliver banjur ketemu Artful Dodger, anggota geng copèt kang kabawah kriminal kaki, Fagin.

Oliver Twist iku kondhang mawa gegambaran nirromantis lan carita kang ngambaraké kriminal lan uripé kang ala. Caritané uga ngambaraké panganiaya kang dialami para piyatu ing London nalika tengahan abad 19.[1] Sesirah liyané ya iku, The Parish Boy's Progress, kang nyinggung lakon Bunyan ing The Pilgrim's Progress, lan karikatur seri abad 18 kang digubah William Hogarth, A Rake's Progress lan A Harlot's Progress.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Donovan, Frank.
  2. Dunn, Richard J..