Kebon Raja Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebon Binatang Bandung

Kebon Raja Bandung manggèn wonten Jalan Tamansari Kutha Bandung.[1] Kebon ratu punika dados panggénan ingkang dipunremeni para warga kutha Bandung nalika nembé liburan ing akir minggu utawi liburan sekolah saha cuti sesarengan.[1] Para warga ingkang liburan wonten ing Kebon Binatang Bandung punika asalipun saking kutha Bandung saha kutha-kutha sanès ing sakupengipun kutha Bandung.[1] Kutha punika kados ta kutha Cianjur, Sumedang, Priangan saha laladan-laladan sanèsipun.[1] Para warga punika rata-rata piknik wonten Kebon Raja Bandung kanthi rombongan saha wonten ingkang ngginakaken kendaraan pribadi.[1] Para pengunjung sangsaya kathah nalika dinten liburan ingkang dangu menapa déné liburan dinten ing dinten-dinten kecepit.[1] Manawi badhé mlebet Kebon Binatang Bandung punika kedah tumbas tikèt ingkang reginipun 12.000 rupiyah saben tiyang.[1] Para pengunjung punika liburan kaliyan kulawarga sinambi ngematna para satwa ing kebon binatang.[1] Wonten Kebon Binatang Bandung dumunung kathah satwa, cacahipun kirang langkung 220-an jinis satwa.[1] Kéwan ingkang dados faforit kados ta onta, gajah saha macan.[1] Kebon Binatang Bandung dipunyasa nalika taun 1933.[2] Kebon binatang Bandung punika asil penggabungan 2 kebon binatang inggih punika saking Cimindi saha Dago ndhuwur.[2] Kebon binatang punika dipunrancang kaliyan Dr. W. Treffers.[2] Kebon binatang punika misuwur kanthi nama Derenten utawi wonten basa Sunda dierentuin ingkang tegesipun kebon binatang.[2] Kebon binatang punika dipunyasa kaliyan Bandung Zoological Park (BZP) ingkang nalika semanten dipunpelopori kaliyan Direktur Bank Dennis ingkang anami Hoogland.[2] Pengesahanipun dipunbiyantu kaliyan Gubernur Jéndral Indhiya Nèderlan lajeng dipuncathet dados kaputusan 12 April 1933 No 32.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j antaranews.com(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)
  2. a b c d e f bandung.panduanwisata.com(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)

Cithakan:Kebon Raja ing Indonésia