Katana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Katana (?)
Sabre-seconde-guerre-mondiale-p1000712.jpg
Wangun katana "modhél 94", ing mangsa Perang Donya II.
Tipe Pedang
Papan asal Jepang
Production history
Diprodhuksi Zaman Muromachi (1392–1573) nganti samenika
Specifications
Blade length Sekitar 60–73 cm (23.6–28.7 inci)
Katana

Katana inggih punika sebatan nagara Jepang kagem pedhang. Katana dipunpasangaken kaliyan wakizashi, wujudipun mèmper ananging dipundamel langkung cekak, kekalihipun dipunagem déning anggota klas ksatria. Kekalih pusaka ingkang dipunagem sami-sami dipunsebat daish, lan makili kakiyatan sosial lan kinuratan samurai. Katana mliginipun dipunagem kagem ngethok. Bènten kaliyan kathahing pedhang saking nagara sanèsipun, Katana gadhah cara pangletakan ingkang bènten.

Pedhang Jepang ingkang asli sawekdal punika sampun langka, sinaosa ingkang paling antik saged dipuntumbas ngagem arta kathah. Katana lan wakizashi modern dipundamel kanthi kedik praktisi ingkang gadhah lisensi kagem damel.[1]

Pedang Jepang[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ gugling.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)
  2. ^ koranbaru.com(dipuntingali tanggal 9 Oktober 2011)