Nodachi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gambar seorang Samurai dengan senjata Odachi

ōdachi (大太刀?) yakuik jinis pedang tradhisional sing digaek ndek Jepang.[1][2]

Karakter dinggek ō (大) berartik "gedik" atau "besar".[3] Karakter dinggek da (太) karok chi (刀) podok kambek koyok tachi (太 刀, urap munung. "Pedang Besar"), model sing luwih tuwek tekak pedang sing ndisikik katana. Karakter Chi yak podok kambek katana (刀) karo ndek njero nihontō (日本 刀 "pedang Jepang"), tekak karakter Cina dinggek lading,[4] dāo.[5]

Dinggek memenuhik syarat ōdachi, pedang kuik kuduk nduwék uwak donong lading sakiwa-tengené 3 Shaku (35.79 inci atau 90.91 cm) tapik, umumek istilah dalam senik pedang Jepang, gak onok definisik sing tepat dinggek ukuran ōdachi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]