Nagamaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pedhang Nagamaki

Nagamaki (長巻?) ya iku sawijining pedhang tradisional Jepang.[1][2]. Pedhang iki anduweni cekelan kang dawa. Nagamaki digawé déning kelas samurai Jepang.

Sejarah[besut | besut sumber]

Ana kemungkinan pedhang Nagamaki kang kawitan digawé wektu Zaman Heian (794-1185), nanging ora ana bukti sing bisa dingerteni saka sadurunge parotengah taun Zaman Kamakura (1192-1333).[3] Nagamaki kawentar wektu pertengahan Zaman Muromachi (1336-1573 M) . Nagamaki dinggep sawijining gaman kang disenengi déning Oda Nobunaga.[butuh rujukan] Uesugi Kenshin dikira nduwe penjaga khusus kanthi gaman nagamaki.[4]

Deskripsi[besut | besut sumber]

Nagamaki ya iku pedhang utawa lading kang nduweni dawa 2 meter utawa luwih lan cekelan kang ukurane padha karo ladinge.[5] Lading kang nduweni tunggal karo bisa madani naginata, tapi bedane ya iku lading sing dipasang ya iku cekelan utawa tsuka pedhang Nagamaki iku dudu poros kayu sederhana koyo ndek naginata, tapi digae luih koyo ganggan katana. Oponeh "nagamaki" disebut barang kambek ("pembungkus panjang") mergakne tradisi koyo nangani pembungkusan. Cekelan Nagamaki dibungkus nganggo kulit utawa sutra kanggo cara saling silang, mirip banget karo pembungkus sing digawé ndek katana. Nagamaki iki dinggep evolusi teka nodachi atau ōdachi pedang sing dijelasne ndek literatur abad keempat belas karo sumber sumber bergambar.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagamaki&oldid=989327"